Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Kahramanmaraş Gazetesi
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
24
18:12 Kütahya Simav Ak Parti İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
15:45 Sürpriz Misafire Anlamlı Hediye: Kitaplar ve Dostluk Sohbeti
06:58 CHP’deki Fırıldakları Kılıçdaroğlu Nasıl Temizleyecek?
06:18 Onikişubat Belediyesi, 288 personel ve 65 araçtan oluşan güçlü ekiple sahada
05:35 Allah Kibirli Kişiyi Sevmez!
05:25 Bayramda Ücretsiz Ulaşım
05:20 Başkan Görgel: “Kurban Bayramı’mız Kutlu Olsun”
05:18 Kahramanmaraş Bayramlaştı
05:12 Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı
05:07 Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa
  2. Kahramanmaraş
  3. Onikişubat
  4. Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı

Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı

Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı
Yayınlanma: 28 Mayıs 2026 Perşembe 05:07
Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı

Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, yayımladığı mesajda, “Cenab-ı Hakk’a yakınlaşma, rızasını elde etme ve teslimiyetin sembolü olan Kurban Bayramı, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve gönüllerdeki sevginin bir kez daha tazelendiği bir zaman dilimidir. Ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeniz temennisiyle, Kurban Bayramınız mübarek olsun” dedi

Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, paylaşma ve kardeşliğin önemine dikkat çekerek, insanlar için kurbanın; Cenab-ı Hakk’a, hakikate, iyiye, doğruya ve güzele yakın olma arayışı olduğunu vurguladı.

Mesajının devamında, bayramların sevinçleri büyütme mevsimi olduğuna da dikkat çeken Başkan Toptaş, kurban ibadetini yerine getirirken çevre temizliğine de riayet edilmesi noktasında vatandaşlara çağrıda bulundu.

Başkan Toptaş, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Kurban; yoksula, kimsesize ve çaresize kardeşçe yakınlaşarak, paylaşmanın bayramıdır”

Cenab-ı Hakk’a bizleri sağlıkla, afiyetle ve sevdiklerimizle birlikte bir bayrama daha ulaştırdığı için hamd ediyoruz. Kurban Bayramı, bütün müminlerin Hz. İbrahim’i bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak, kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir. Kurban aynı zamanda İslam’ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin önemli bir parçasıdır. Kurban Bayramı; barışın, esenliğin, yakarışın, tefekkürün, sabrın, nefisleri terbiye etmenin, yoksula, kimsesize ve çaresize kardeşçe yakınlaşarak, paylaşmanın bayramıdır. Bir başka ifadeyle kurban; sevginin, vefanın, sadakatin ve fedakârlığın simgesidir.

“Bu bayram kurbanlarımızı ve sevinçlerimizi büyüterek, paylaşalım”

Bayramlar, aynı zamanda sevinçleri büyütme mevsimidir. Kurban Bayramı’nın ruhuna uygun bir şekilde küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakarak; hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmeliyiz. Bayramda özellikle varlık sebebimiz olan annelerimiz ve babalarımızın gönüllerini şad etmeli ve onların hayır dualarını almalıyız. Bir tatlı söz işitmek için hayatın bütün ağırlığını paylaşmayı göze alan eşlerimize sevgiyle yaklaşmalıyız. Ve evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı sevindirmeli, yılda bir defa gerçekleşen bu ibadetin coşkusuyla tanıştırmalıyız. Ayrıca selâmlaşarak, kucaklaşarak, ziyaretleşerek, kurban etlerini dağıtarak, ikramda bulunarak; bütün sokakların, bütün komşuların, bütün yurdumuzun ve İslâm coğrafyasının hanelerine sevinç taşımalıyız.

“Onikişubat Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık”

Biz Onikişubat Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramı boyunca çevre ve insan sağlığı açısından tehlike oluşmaması adına çalışmalarımızı koordineli bir şekilde sürdüreceğiz. Bu noktada siz değerli vatandaşlarımızın da hassasiyet göstermesini bekliyorum. Mübarek Kurban Bayramı’nın kalplerimize huzur, ilçemize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm dünyaya mutluluk ve barış getirmesini diliyorum. Bayram tatilinde yola çıkacak sevgili vatandaşlarımızdan da, trafik kurallarına harfiyen uymalarını, aşırı hızdan kaçınıp, emniyet kemeri takmayı ihmal etmemelerini rica ediyoruz. Aynı zamanda araç kullanırken cep telefonlarıyla da aramıza mesafe koyalım ki, yolun sonu bayram olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kahramanmaraş
Onikişubat Belediyesi, 288 personel ve 65 araçtan oluşan güçlü ekiple sahada
Onikişubat Belediyesi, 288 personel ve 65 araçtan oluşan güçlü ekiple sahada
"Türkoğlu’nda birlik ve beraberlik hakim"
"Türkoğlu’nda birlik ve beraberlik hakim"
BİR BAYRAM SABAHININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
BİR BAYRAM SABAHININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
BAŞKAN AKPINAR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN AKPINAR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Elbistan Devlet Hastanesi Yolunu
Elbistan Devlet Hastanesi Yolunu
Kır Düğün Salonu
Kır Düğün Salonu
Başkan Karaca Başarılı Öğrencilere Kupa Verdi
Başkan Karaca Başarılı Öğrencilere Kupa Verdi
Kahramanmaraş Gazetesi © 2021
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Kahramanmaraş Gazetesi
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Genel
  • Gündem
  • Kamu Kurum
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Otomobil
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Vıdeo Galeri
  • Yazarlar
  • Yerel Haberler
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin