Yusufeli-Artvin Arasında 70 Dakika

Yusufeli-Artvin Arasında 70 Dakika
“Artvin’e; 108 Adet Tek Tüp, 4 Adet Çift Tüp Tünel Olmak Üzere Toplamda 110 Bin 308 Metre Uzunluğunda 112 Adet Tünel, Bin 681 Metre Uzunluğunda 23 Köprü İnşa Ettik”

Yusufeli-Artvin Arasında 70 Dakika

“Yusufeli-Artvin Arasında Ortalama 95 Dakika Süren Yolculuk Süresini De 70 Dakikaya İndirdik”

Bakan Uraloğlu, “Baraj gölünün etrafından dolanan 16,2 kilometrelik yol kesimini 685 metrelik merkez viyadüğü ile geçerek mevcutta 90,5 kilometre olan yusufeli-artvin merkez yolu uzunluğunu 75 kilometreye düşürdük; yolu 15,5 km kısalttık. Bu kısalma sayesinde 25 dakika kazanarak Yusufeli-Artvin arasında ortalama 95 dakika süren yolculuk süresini de 70 dakikaya indirdik. Böylece viyadüğümüzle zamandan 30 milyon lira, akaryakıttan 13 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 43 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 1005 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Artvin’e; 108 Adet Tek Tüp, 4 Adet Çift Tüp Tünel Olmak Üzere Toplamda 110 Bin 308 Metre Uzunluğunda 112 Adet Tünel, Bin 681 Metre Uzunluğunda 23 Köprü İnşa Ettik”

Artvin’e; son 22 yıl içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 85 milyar 889 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Yüksek dağların ve derin vadilerin şehri Artvin’e; 108 adet Tek Tüp, 4 adet Çift Tüp Tünel olmak üzere toplamda 110 bin 308 metre uzunluğunda 112 adet tünel, bin 681 metre uzunluğunda 23 Köprü inşa ettik. 22 yıl önce Türkiye'nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometre iken biz Artvin’in hem eşsiz doğasını korumak hem de gelişen ulaşım ağıyla insanımızı konfora ve refaha ulaştırmak için 110 bin 308 metre tünel inşa ettik. Artvinli kardeşlerimizin havayoluyla seyahat etmeleri içinde doğaya meydan okuyan dev bir projeye imza attık. Dünyanın deniz üzerine inşa edilen sayılı, ülkemizin ise Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nı 2022 yılında hizmete açtık. Bu iki havalimanımız gibi deniz üzerine inşa edilmiş bir havalimanı Avrupa’da yok ve dünyada da örnekleri çok az. Hatta, Rize-Artvin Havalimanımız dünyadaki 5. havalimanı oldu. 3 bin metre uzunluğundaki pisti ve yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede terminal binası ile bölgenin havayolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaktadır. Daha bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 530 bin yolcu havalimanımızı kullanarak yolcu sayısında geçen yıl aynı döneme göre yüzde 22 artış yakaladık. Rize-Artvin Havalimanı'mız açıldığı günden bu yana 15 binin üstünde uçak trafiğiyle 2 milyon 115 bin yolcuya hizmet verdi.” dedi.

Güvenli, hızlı ve kolay ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşeni olduğun ifade eden Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bakanlık olarak Artvin için planladığımız her bir projemizin bölgenin ticaret, üretim ve turizm faaliyetleri potansiyelini katbekat arttıracağına inanıyoruz. Geçmişte yaptıklarımızdan gelen güvenle, Türkiye Yüzyılı’nın üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bu düşüncelerle Yusufeli Merkez Viyadüğü'müzle birlikte Yusufeli yollarının tamamını başarıyla inşa eden işçisinden, teknik personeline, uzmanından, denetmenine tüm yüklenici firma ve Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum. Pazartesi günü 15 Temmuz’un sene-i devriyesi. Yusufeli’nin, Artvin’in, tüm Karadeniz’in, bütün ülkemizin milli ve manevi konularda duruşunu biliyoruz. Biz bu duruşu gösterdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle birileri 15 Temmuz benzeri kalkışmalarda bulunamayacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz’da şehit olan 251 insanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz ve gazilerimize teşekkür ediyoruz. Kalanlara sabır diliyoruz ve milletimize gösterdiği bu duyarlılık için tekrar teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.