VALİ COŞKUN, TÜRK MUTFAĞI HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI

VALİ COŞKUN, TÜRK MUTFAĞI HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI
VALİ COŞKUN, TÜRK MUTFAĞI HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDIKahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan  “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından...

VALİ COŞKUN, TÜRK MUTFAĞI HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan  “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliğine katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programda ilimizin yöresel ürünleri sergilendi.

Tarihi Maraş Kalesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünün zenginliğinden bahsetti.

Program açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu ve Maraş Türküleri dinletisi ile devam etti.

Vali Coşkun daha sonra ise protokol üyeleri ile birlikte etkinlik dolayısıyla kurulan stantları ziyaret edip, yöresel ürünler hakkında bilgiler alarak ilimizin gastronomisinin zenginleşmesi ve markalaşmasına katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Program sonunda Vali Coşkun ve protokol üyeleri,  "Anadolunun Mirası Soframda" İsimli Yemek Yarışmasında Türkiye 2. si olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine teşekkür belgelerini takdim ederek başarılarının devamını dilediler.

Program dondurma kesimi ve yöresel ikramların tadılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.