Sektörün Önü Açılmalı

Sektörün Önü Açılmalı
Kahramanmaraş Müteahhitler Birliği Başkanı Mehmet Kaya, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve müteahhitlerin ve mühendislerin tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Sektörün Önü Açılmalı

Kahramanmaraş Müteahhitler Birliği Başkanı Mehmet Kaya, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve müteahhitlerin ve mühendislerin tutuksuz yargılanmalarını talep etti. Kaya, yaptığı açıklamada, “Depremler sonrasında binlerce bina yıkıldı, şimdi sorulan soru, bu binaları kimlerin ne kadar kusurlu inşa ettiği. Mahkemeler sürecin adil bir şekilde yürütülmesini sağlasın, kusurlu olanlar gereken cezayı çeksin. Ancak yargılamalar tutuksuz yapılsın, suçlu bulunursa cezasını çeksin, bu doğal bir süreçtir” dedi.

Kaya, şehirdeki belirsizliğe de değinerek, tutuklu durumdaki müteahhitler ve mühendislerin yeni projeler için engel oluşturduğunu belirtti. “Deprem sonrası yaptığım 44 daireden sadece 6’sını satabildim, kalanları satamıyoruz çünkü imza atacak mühendisler ve mimarlar yok. Bu durum şehrimizde korku ve belirsizlik yaratıyor” diyen Kaya, sektörün tekrar canlanması için müteahhitlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Kaya ayrıca, Elbistan Belediyesi dışındaki diğer belediye başkanlarının güçlendirme projelerine yeterince destek vermediğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alınca bir ilerleme oldu, ancak ilçe belediyeleri direniyor. Bu nedenle sektörümüzün önü açılmalı, güçlendirme ve yeni projelerle Kahramanmaraş’ın eski günlerine dönmesi için çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Kaya, inşaat sektörünün bir şehrin ekonomik lokomotifi olduğunu vurgulayarak, “Demir, çimento gibi malzemelerle başlayan inşaat sektörü, birçok esnafa iş imkanı sağlar. Belediyeler ve kurumlarımız, müteahhitlerimizin önünü açarak sektörün yeniden canlanmasına destek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Müteahhitler Birliği Başkanı Mehmet Kaya’nın açıklamalarıyla, şehirdeki inşaat sektörünün geleceği ve yeniden yapılanma sürecindeki beklentiler netleşmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.