Sanayimiz Yıl Sonuna Kadar Ayağa Kalkar !

Sanayimiz Yıl Sonuna Kadar Ayağa Kalkar !
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Kır “ Belediyemiz yerinde dönüşüm ve tamir bakım için ruhsat vermeye başladı.. Yıl sonuna kadar büyük bölümü ayağa kalkar,”dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesi Sadi Kır

Sanayimiz Yıl Sonuna Kadar Ayağa Kalkar !

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş Dizel Servis - Dost Pompa Bosch Diesel yönetim kurulu başkanı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Kır “ Belediyemiz yerinde dönüşüm ve tamir bakım için ruhsat vermeye başladı.. Yıl sonuna kadar büyük bölümü ayağa kalkar,”dedi.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi sitesinde dizel servis, Dost Popa Bosch kalite ve güvencesinde bölge halkına hizmet veren Sadi Kır: Asrın felaketin evimizde Kahramanmaraş’ta yaşadık, Sanayi sitemizde esnafımızın iş yerleri yıkıldı ağır hasarlı oldu, orta hasarlı oldu deprem den bugüne kadar konuyu KMTSO Meclisiinde, bakanlarımıza, ilgilere her zaman ilettim.. Sanayi esnafımızın durumu direk olarak her zaman gündemimizde ele alacak olursa tabii ki 6 Şubat'ta asrın felaketi dediğimiz ağır bir deprem yaşadık. Allah'ım bir daha böyle bir şey göstermesin Burada tabii ki esnaflarımız bayağı bir iş yeri yıkılanlar oldu. Ağır hasar olanlar oldu. Hafif hasar ama tabii ki bu yaklaşık 1200 yakın yakın yıkılmış ağ hasarlı, orta hasarlı iş yerlerimiz var Bunlar hemen bir an önce işte ayağa kalkmamız için bir yandan valiliğimiz, bir yandan sanayi teknoloji il müdürlüğü bir yandan büyükşehri belediyemiz, Dulkadiroğlu Belediyemiz, Sanayi Koopleratifi yönetimi, tabii ki ellerinden geleni yapıyorlar. Tabii ki bu süreçte biraz zaman uzadıkça tabii ki esnaf ister istemez. Etkileniyor çünkü adamın iş yeri yıkılmış. Orta hasarlı, ağır hasarlı ekmek parası kazanamıyor,” dedi.

Sadi Kır , Bugün Esnafımız hasarlı, iş yerinin içinde oturamıyor. Otomobiline koymuş olduğu takımlarla tamir yaparak ekmek parası kazanıyor diyen Sadi Kır, “ çünkü aracının arkasında takımını taklavatını götürmüş iş bulduğu yerde tamir yapıyor... Dışarıda tamir yapıyor. tabii ki biz de burada bir an önce toparlanıp iş yerinde dönüşüm dediğimiz kendi iş yerimizi kendimiz yaparak kısa sürede içine girmek istiyoruz,” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.