Sanayicimiz yüzde 15 eksik personel ile çalışıyoruz..

Sanayicimiz yüzde 15 eksik personel ile çalışıyoruz..
TYT den boşa çıkan arkadaşlarımız : Eğer bu arkadaşlarımız uygun görürse bunları da mağdur etmeden İŞKUR üzerine açılacak programlarla destek edilme kurslarından sonra biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak program dahilinde bunlara iş veriz.

KMTSO Başkanı Mustafa Bulunu

Sanayicimiz yüzde 15 eksik personel ile çalışıyoruz..

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Mustafa Buluntu : Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek organize sanayi bölgelerimiz, olan bizler. Zaten şu an bizi depremden önceki istihdam baktığımız zaman şu an depremden önceki istihdam oranlarında yüzde 15 civarında eksik personelle çalışıyoruz ve eleman bulamıyoruz..

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer , basın toplantısında bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu : Fabrikalarımızın bugün tamamının önünde pankart var , vasıflı , vasıfsız bay bayan elaman aranıyor diye, Sayın valim 9 bin veya 10 bine yakın TYT değil daha fazlasını biz işe alırız üstelik artık bizim fabrika sahiplerimiz 17 bin TL asgari ücret değil 25 bin TL bir çok sosyal yardım veren sanayicilerimiz var biz hepsini işe alırız.. yeter ki gelsinler TYT kapımız açık,” dedi.

TYT den boşa çıkan arkadaşlarımız : Eğer bu arkadaşlarımız uygun görürse bunları da mağdur etmeden İŞKUR üzerine açılacak programlarla destek edilme kurslarından sonra biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak program dahilinde bunlara iş veriz.., özel sektörümüzde değerlendirebiliriz çalışılabilir.

Yeter ki çalışmayı istekli olsunlar. Firmalarımıza uyumlu olsunlar. Dolaysıyla hem buradaki arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi hem de sanayiciyle iş dünyasındaki açığı sadece sanayici olarak da düşünmemek lazım. Bugünkü çok sektörde işçi açığı var , bu açık söz konusu. Hizmet sektörü de dahil olmak üzere. Biz bu konuda her türlü elinimizi taşın altına koymaya hazırız.

Mesleği olmayanlara iş garantili meslek kurusu düzenlemeye de hazırız yeter ki ban çalışacağım desin..

Buluntu : KMTSO Binasını yakında güçlendirme çalışmasını biteceğini ve son sürat çalışmanın devam ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.