SAFFET EMRE TONGUÇ, ALPEDO’NUN ÜRETİM TESİSİNE HAYRAN KALDIM!

SAFFET EMRE TONGUÇ, ALPEDO’NUN ÜRETİM TESİSİNE HAYRAN KALDIM!
SAFFET EMRE TONGUÇ, ALPEDO’NUN ÜRETİM TESİSİNE HAYRAN KALDIM!Seyahat Yazarı ve program sunucusu Saffet Emre Tonguç, Alpedo-Kervan Lezzet Grubunun üretim tesisine hayran kaldı.Alpedo-Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami...

SAFFET EMRE TONGUÇ, ALPEDO’NUN ÜRETİM TESİSİNE HAYRAN KALDIM!

Seyahat Yazarı ve program sunucusu Saffet Emre Tonguç, Alpedo-Kervan Lezzet Grubunun üretim tesisine hayran kaldı.

Alpedo-Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, ayrıcalıklı rotalar programı çekimi için Kahramanmaraş’a gelen Tarihçi-Seyahat Yazarı, Profesyonel rehber ve program sunucusu Saffet Emre Tonguç’a, Alpedo-Kervan Lezzet Grubunun üretim tesisini gezdirdi. Tesisi gezen Tonguç, Alpedo’nun üretim tesisine hayran kaldığını söyledi.

Tonguç, “Bu tesiste sadece dondurma üretmiyorlar, dondurmayı üreten teknolojiyi de geliştiriyorlar. Günlük 135 ton üretim yapılıyormuş burada üretilen ürünlerin dünya’ya yayılması gerçekten etkileyici bir husus.”dedi.

“Kahramanmaraş dondurmasının niye bu kadar özel olduğunu anladım”

Üretim tesisini gezdikten sonra Kahramanmaraş dondurmasının niye bu kadar özel olduğunu bir kez daha anladığını kaydeden Saffet Emre Tonguç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Fabrikanın giriş anından itibaren aldıkları tedbirler muhteşemdi. Çalışanlar girişte hemen cep telefonlarını bir yere bırakıyorlar. Çünkü içeride hiçbir şekilde işini bozan bir şeyin olması istenmiyor. Sonrasında galoşlar takılıyor, kıyafetlerinizi giyiyorsunuz, ellerinizi yıkıyorsunuz ve dezenfektan sıkılıyor sonrasında içeriye gidiyorsunuz. Dondurma makineleri genellikle İtalya’dan geliyor ama burada makinelerin bir kısmını kendileri üretmiş. Bu gerçekten büyük bir başarı, burada sadece dondurma üretmiyorlar dondurmayı üreten teknolojiyi de geliştiriyorlar. Günlük 135 ton üretim yapılıyormuş burada üretilen ürünlerin Dünya’ya yayılması gerçekten etkileyici bir husus. Ve şunu da öğrendim Amerika'da çok ciddi bir şekilde Türk tatlısı tüketiliyor. Bunda da Sami Bey ve ekibinin çok ciddi katkısı var. Türkiye adına çok büyük bir başarı ve ben bugün Kahramanmaraş dondurmasının niye bu kadar özel olduğunu dünyanın her köşesinden niye bu kadar çok beğenildiğini öğrenmiş oldum. Ben ülkeye kattıkları bu değerden dolayı Sami beye ve ekinine çok teşekkür ediyorum.”

“Şehrimiz adına yapacağımız çok iş var”

Şehir adına yapacakları çok iş olduğunu vurgulayan Alpedo-Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ise; “Biz Saffet Emre Bey ile Kahramanmaraş'ta dört günden beri beraberiz.  Dolu dolu bir program oldu. Şimdi ise tesisimizi gezdik. Kendiside dondurmanın yapılışını birebir görmüş oldu. Dondurmanın serüveninin anlattık, bu tesisten çıkan ürünlerin Dünya’ya yayıldığını söyledik. Kendiside tesisimize ve şehrimize hayran kaldı. Fahri olarak Kahramanmaraşlı olduğunu söyledi. Biz Saffet Emre Bey ile dostluğumuzun baki olmasını diliyoruz. Artık kendisiyle sık sık istişareler yapacağız. Şehrimiz adına güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Kendisiyle yapacağımız çok fazla iş var. Ben emeklerinden dolayı Saffet Emre Beye ve ekibine teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.