Miraç Kandilinizi Tebrik Ederim

Miraç Kandilinizi Tebrik Ederim
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili ile alakalı olarak yaptığı açıklamada : Halkımızın Miraç Kandilini Tebrik ediyorum," dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı

Miraç Kandilinizi Tebrik Ederim

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ / Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili ile alakalı olarak yaptığı açıklamada : Halkımızın Miraç Kandilini Tebrik ediyorum," dedi.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen depremin 1. yıl dönümünde Deprem Şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum, Bu gece İslam aleminde olduğu gibi Türkiye de de bu gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili , Asrın Felaketi Kahramanmaraş Depremlerinin 1. yol dönümüne denk gelmesi ile herkesin duygu yükü daha da arttığını herkesin ailesihnde şehit olduğunu söyledi.

Yükselme , merdiven' anlamlarına gelen 'Mirac' kelimesi yılın ikinci kandil gecesine Kahramanmaraşlılar duygu yükü ile hazırlandı.. Sevgili Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) efendimizin göğe yükselme ve Allah katına çıkma hadisesiyle anılan Miraç Kandili için camiler hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kalıcı Deprem konutlarını bugün dağıtması ile 10 bin aile sevincine Miraç Kandili Sevinci karışacak..

İslam alemi için adeta bayram niteliğinde geçirilen bu özel günlerde ibadetlerini eda edecek Müslümanlar, 2024 Miraç Kandili 6 Şubat 7 şubatta bağlayan gece olup, bugün camileri dolduracağız

Recep ayının 27. gecesi idrak edilen Miraç Kandili bu yıl 6 Şubatta denk geliyor. İslam aleminin namaz, oruç, dua ve okuma ile geçireceği bu özel günde eller semaya açılacak. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimiz göğe yükselmesine Mescid-i Aksa oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu gece yapılacak dualarda bu detay da gözlerden kaçmayacak.

Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya gidiş ve Mescid-i Aksâ'dan göğe yükseliş şeklinde iki ayrı bölümde anlatılırken bu bölümler de "isrâ ve mi'rac" kelimeleriyle adlandırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.