KMTSO BAŞKANI BALCOĞLU, METAL EŞYA SANAYİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

KMTSO BAŞKANI BALCOĞLU, METAL EŞYA SANAYİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
KMTSO BAŞKANI BALCOĞLU, METAL EŞYA SANAYİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası  BaşkanıŞahin Balcıoğlu, Mado Evinde 65 Metal Eşya Sanayi üyesi ile bir araya geldi....

KMTSO BAŞKANI BALCOĞLU, METAL EŞYA SANAYİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası  BaşkanıŞahin Balcıoğlu, Mado Evinde 65 Metal Eşya Sanayi üyesi ile bir araya geldi. Balcıoğlu burada, Metal Eşya Sanayisi  için yapılan çalışmaları anlattı. Sektörün yaşadığı sıkıntıları dinledi.  Sıkıntılarla ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Balcıoğlu; Pandemi sürecinde zoom üzerinden görüntülü konuşarak sorunları dinledik.  Oda olarak yapacağımız çalışmaları yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Siz değerli üyelerimizin dertlerini dinleyerek sorunlarını çözmek için buradayız.  Bu toplantıda neler yaptığımızı, neler yapacağımızı, anlatmak istiyorum. Yeni  yılda, yeni zamanda  gelecekte neler yapabileceğiz düşüncesi ile bu toplantıyı yapıyoruz. Biz kimiz, Metal Eşya Sanayimizde 171 üyesi olan 19’u askıda 152’si faal olan  Metal Mutfak Eşyası Meslek Komitesiyiz.Baştan beri konuştuğumuz bir şey var. Biz birbirimizle ticaret yaptığımızda evimizi geçindiriyoruz. İşimiz de döndürüyoruz çok şükür.Ama büyüme imkanımız yok. Büyümek için dışarıdan bir katkı olması gerekiyor. Bunun da adı ihracat dediğimiz sistemi devreye sokmamız gerekiyor. Biz ne yaptık. İhracat destek ofisi diye bir ofis kurduk. Bu ofis elamanları odamızın elemanlarıdır ve sizlere hizmet etmek için buradalar. Ticaret Bakanlığımız 81 ilde İhracat diye bir kampanya başlattı. Başta Mahir Ünal Bakanımız olmak üzere Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş burada 5 pilot il içerisine girdi. Başka  illerden önce biz yol aldık. Belli bir yere geldik. Ticaret Bakanlığı İhracat yapmayan veya yapmayı bırakan 10 tane firmayı seçerek eğitim verdi. Birer kontroller atadı. Bunlar firmalarımıza şu siteden ihracatçı firma bulabilirsin demedi. Bunlara dedi ki bize bir eleman verin. Bu evladınız olabilir, Müdürünüz olabilir. Sizin bir evladınız veya bir yakınızı olabilir diyerek onlara emanettiler ve bu şekilde çalışma başladılar. Bulunan müşterilerin  doğruluğunu nasıl kontrol edeceklerini öğrettiler. İhracatın nasıl yapılacağını, siparişlerin  proforma faturayla nasıl gönderileceğini, paranın nasıl geleceğini, ürünün nasıl çıkacağını tümünü anlattılar” dedi.

Balcıoğlu; “Metal eşya ve Çelik Sektörü ihracatının bir kısmı Mısır ile yapılıyordu. Mısır ile Türkiye arasındaki sorunlar nedeniyle Mısır ile olan ticaret çok zayıflamıştı. TOBB öncüğünde bir heyetle Mısır’a gittik. Çok ciddi görüşmeler  yaptık. Mısır Ticaret Bakanı yapılan görüşme sonrası İhracatımız yeniden başladı. Bu görüşme sonrası ilk gemi yola çıktı. Yine sektörün sıkıntılarını Ticaret Bakanlığımız ve Hazine Bakanlığımızla görüştük. Cam Kapak vergisini kilogramda  0.91 dolardan  0,52 dolara düşürülmesini sağladık. Yine Mısır ile para transferi konusunda sıkıntılar var. Bu konu ile Bakanlıklarla görüşüyoruz. Metal Eşya Sanayicileri olarak yeni bir yön bulmamız lazım. Bunun için Akdeniz İhracatçılar Birliği ile görüştük. Bir toplantı yapacağız. Bizim test Merkezine değil bir tasarım Merkezine ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili projemizi sunduk. Bakanlık projede bazı değişikler istedi. Üniversitemiz ile görüşmelerimiz oldu. Rektör değişikliği oldu. Yeni rektörümüz ile de görüşeceğiz. Yeni bir takım yol haritaları çizmemiz lazım. Savunma Sanayisinde yerimizi almalıyız. Savunma Sanayi deyince sade silah aklınıza gelmesin.  Üstün özellikle çadırlara ihtiyaç var.Çadırları tankın üstüne örtüyorlar çadır gözükmüyor. Bu tür çadırlar yapabiliriz. Yemek kapları yapabiliriz. Savunma Sanayi alanında  çokçeşid var. Bu alana da girmemiz lazım. Yine SAHA İstanbul’a müracaat ettik. 25 il müracaat etti. Biz 4, il olarak anlaşma imzaladık. Geçtiğimiz günlerde Tügiad Genel Başkanını ağırladık. Onlar buraya bir şube açmayı düşünüyorlardı. Kahramanmaraşıanlatınca buraya Bölge Başkanlığı açma kararı aldılar. Burada sizlere form vereceğiz. Bu formları doldurup bize teslim ederseniz Pazarcık KızkapanlıOsb’de yer temini sağlanması için görüşmeler yapacağız” dedi

Balcıoğlu; “Bizim yaptığımız çok çalışma var ama sizleri de dinlemek istiyorum. Sizden gelecek talepleri dinlemek istiyorum. Sıkıntılarımızı dile getirmenizi istiyorum” dedi.

Metal Eşya Sanayinin sıkıntılarını anlatan Sektör temsilcileri, en büyük sıkıntılarının, çalıştırılacak Suriyeli işçilerin izinlerinin aylarca sürdüğünü ve elektrik faturalarındaki çarpanların diğer  ticaretleuğraşanların iki katı olduğunu ve Akedaş ile bu konuda görüşülerek  çarpanların  aşağı çekilmesini istediler.

Toplantının ardından ise toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.