İş Ahlakı Kalmadı !

İş Ahlakı Kalmadı !
Yaşar : " Daha önce çalıştığı yerden kredi kartı borcu sebebiyle icra ile gelen kişiler işe başlaması ile yağmur gibi haciz yazısı geldiğini anlatan ve bu konunun iş vereni sıkıntıya soktuğunu," söyledi.

İZOMİR Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar

İş Ahlakı Kalmadı !

GÜLAY DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ – Hizmet sektörü, inşaat sektörü, imalat sektörünün Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta işçi bulamadığını belirten İZOMİR Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar: “İşsizlik ve ahlak bozukluğu hat safhada, buna bir çare bulunması gerektiğini” söyledi.

Bugün bir iş ahlakı kalmadı.. iş ahlakı sorunlarımız var. İşçi işten çıkmadan bir ay, iki ay önce işten ayrılacağım diye haber verdi diyen İZOMİR Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar, “Ya bugün işçi bulamıyoruz, bulduğumuz ise bir hafta çalışıyor sonra kaçıp gidiyor... İş ahlakı diye büyük bir sorunlar var. Sık sık iş değişmeleriyle ilgili, işçi değişmelerle ilgili problemler var. Devlet her ne kadar on yedi bin lira asgari ücret ödese de şu an aslında millet yirmi bin liradan aşağı çalışan kimse yok. Yirmi beş, otuz bin lira maaş alıp beğenmeyen insanlar var...

Yaşar : " Daha önce çalıştığı yerden kredi kartı borcu sebebiyle icra ile gelen kişiler işe başlaması ile yağmur gibi haciz yazısı geldiğini anlatan ve bu konunun iş vereni sıkıntıya soktuğunu," söyledi.

Usta olma, iş yerinde tecrübe sahibi olma, daha iyi yerlere gelip daha iyi gelecek için çalışma gibi bir gençliğin böyle bir derdi yok. Bu anlamda biz de işverenler olarak bu anlamda biz dertliyiz. İşçi alıyorum işe. Bir hafta sonra arkasından dört beş tane icra yazısı geliyor. Bir hafta sonra hemen e-Devlet'ten veya e-tebligatla birlikte icra yazıları geliyor. Maaşlarına haciz geliyor. Gelen her kişi borçlu geliyor. Kredi kartından borçlanmış bir önceki çalıştığı iş yerinde. Bu gibi sıkıntılarımız var. Sonuç itibariyle insanları çalıştırmak istiyoruz. İş ahlakında toplumsal bir çöküntü var.” dedi.

Anne ve Babası İş Arıyor Çocuk Evde Yatıyor

Zafer Yaşar: Maaşlarını vermek istiyoruz ama altı ay çalışan "ben sıkıldım" diyor. Tekrar bir başka iş arıyor veya başka yere gitmek istiyor. Gideceği yerde onu kendisini kimse kırmızı halde karşılamayacak. Ama adam insanlarda sebat kalmamış, sabretme kalmamış. Çabuk usanıyorlar. Çabuk yoruluyorlar. Daha iyi bir imkan bulduğundan dolayı değil, böyle bir sabırsızlık var yeni nesilde. Artı çocuklar, gençlerimiz öğleye kadar yatıyorlar evlerinde. Bana iş sormaya gelenler, anne ve babalar geliyor. "Bizim oğlumuza, bizim kızımıza sizde iş var mı?" diyor çocuk evde yatıyor. Annesi, babası çocuğa iş arıyor. Yani böyle bir durumumuz var.

Eğitim Sistemi Değişmeli!

Önce 8 yıllık sonra 12 yıllık eğitim çocukları bu hale getirdi... Türkiye'de eğitim sistemi değişmeli, çocukların akademik zekası olanlar ilk okulda ayrılmalı, diğerleri mesleğe yönlendirilmelidir... Bu dört artı dört artı dört artı eğitim sistemi işi bitirdi. Evet. Evladınız gelsin. Ben çocuğu görmek istiyorum. Çocuğun kapasitesi ne? Yani çocuğun psikolojisini, bir önümde konuşmasını isterim. Ama çocuk gelmiyor. Anne babalar geliyor, iş istemeye. Dur böyle sıkıntılarımız var. Eğitim sistemi yeniden gözden geçirilmeli,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.