Fare Deliğe Kaçtı, Çıkması İçin Peyniri Gerek !

Fare Deliğe Kaçtı, Çıkması İçin Peyniri Gerek !
Şu an piyasada herhangi bir değerde herhangi bir şeyin satılmadığı için yatırımcılar veya parası olan kişiler şu an herhangi bir şey alıp satmıyorlar. Bu anlamda piyasadaki durgunluğun sebeplerinden biri bu.

İZOMİR Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar

"Fare Deliğe Kaçtı, Çıkması İçin Peyniri Gerek!"

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ - İZOMİR Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar, ekonomiyi şu sözlerle açıkladı: " fare deliğe kaçtı mı bir daha çıkmaz. Ne zaman çıkar? Peyniri görürsen çıkar."

Para Riski Görünce Kaçar!

Dünyada ve Türkiye'de sermayenin kapı kapı dolaştığını, genel ekonomik sıkıntının Kahramanmaraş'ı da etkilediğini ifade eden İZOMİR Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar şunları söyledi: "Şu an sermaye nereye gidiyor, buna bakmak gerek. Sermaye riski hiç sevmez. Risk gördü mü kaçar."

Şu an piyasada herhangi bir değerde herhangi bir şeyin satılmadığı için yatırımcılar veya parası olan kişiler şu an herhangi bir şey alıp satmıyorlar. Bu anlamda piyasadaki durgunluğun sebeplerinden biri bu.

Fareyi Deliğe Kaçırmamalıyız

Para fare deliğe kaçtı. Bu anlamda şu an para ne zaman çıkar? İşte peyniri gördüğünde çıkacak ve ne zaman çıkar bilemiyoruz. Sıkı para tedbirleri var. Faiz çok yüksek. İnsanlar şu an paralarını faize yatırıyorlar.

Faiz hassasiyeti olan insanların da dolar, euro ve altında beklediğini görüyoruz. Bu anlamda ortada dönen para mevzusu şu an hakikaten yok. Bunun için şu an bir para ve nakit darlığı var. Hiçbir şeyde değerinde satılmıyor.

Faiz Yüksek Para Yok

Gayrimenkuller daire zararına bile alıcı bulamıyor... Nasıl açılabilir bu? Evet. Yani elbette ki devlet şu an enflasyonun yükselmemesi için parayı bırakmıyor. Para bıraktığı zaman hemen fiyatları, daire fiyatları tekrar yükseleceğini düşündüğünden Şu an parayı bırakmıyor. Bıraktığında her şeyin fiyatı tekrar yükseliyor. Çünkü şu an maliyetleri yüksek. Üç milyon beş yüz bin lira olan şu an üç artı bir dairenin satış fiyatının yenisini üç milyon beş yüz ama bitmişini iki milyon beş yüz liraya şu an satamıyoruz altında satamıyoruz.

Yaşar : Faiz çok yüksek olması, insanların elinde bin beş yüz iki bin liraları var. Ama üzerini çekecek bir milyon paraları yok. Çünkü bir milyon liraya şu an yüz yirmi ay vadede yedi milyon lira vade farkı biniyor. Bu anlamda faizin yüksek olması sebebiyle konutların şu an satışı durdu.

İlk Konut Alana Sıfır Faizli Para Verilmeli

Ancak devletimiz şöyle bir şey yapabilir mi? Hayatında ilk defa daire alan kişiye direkt müteahhitten sıfır, ikinci el olmayan dairelere mahsuben bir sefer sıfır faiz, düşük faizli bir şey çıkarılırsa bir imkan ya da faizsiz ya da faizsiz şu an hayatımda ilk defa ev alacak olan kişilerin en azından müteahhitlerin bekleyen, bitmiş dairelerini alırsam müteahhit de rahatlar. Hem de vatandaş da evine girmiş olur.

Deprem Sonrası Barınma

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Depremleri Sonrası en büyük ihtiyaç barınma olduğunu vurgulayan Zafer Yaşar: en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi barınma. Ama elinde cebinde bir milyon beş yüz lirayla geziyor. Ama ikinci bir milyon yok bankada da alamıyor, evde de alamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.