Ev Almanın Tam Zamanı !

Ev Almanın Tam Zamanı !
Türkiye ve Dünyadaki ekonomik krize en ağır etkisini gösterdiği deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta ev alacaklar için bugün tam bir fırsat olduğunu söyleyen Selahattin Sandaloğlu ,” Ev almanın tam zamanı” dedi.

Sandaloğlu Yapı Market inşaat yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sandaloğlu

Ev Almanın Tam Zamanı !

KAHRAMANMARAŞ / Türkiye ve Dünyadaki ekonomik krize en ağır etkisini gösterdiği deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta ev alacaklar için bugün tam bir fırsat olduğunu söyleyen Selahattin Sandaloğlu ,” Ev almanın tam zamanı” dedi.

Sandaloğlu Yapı ve İç Mimarlık- İnşaat yönetim kurulu başkanı Selahaattin Sandaloğlu , “ Bugün satılan evler emin olun maliyetinin yarı fiyatına ,paranız varsa Kahramanmaraş’ta daire alın, dükkan alın ne bulursanız omur alın,” diye sözlerine başladı.

Haydarbey Mahallesi, Barbaros caddesi Asmalı Konak sitesi altında Sandaloğlu Yapı Market ve inşaat olarak Kahrmanamaraş’ta faaliyet gösteren Selahaattin Sandaloğlu: “ Yani sıfır inşaatın bugün 100 metre kara inşaat yaklaşık üç milyon iki yüz elli bin liraya mal buluyor.

Arsa sahibi, veya depremden şehri terk edenler 2 Milyon sıfır daire satıyorlar maliyetinin altında Fakat şu anda ne alıcı var, ne satışı var. Paranız varsa imkanınız varsa ev alın yarın çok güzel fiyatta geri sata bilirsiniz,” diyerek , bankaya para yatıracağınıza ev alın ,” çağrısında bulundu.

Sandaloğlu : Deprem herkesi vurdu, ekonomik çarklar bozuldu, esnafın işi bozuldu TOKİ yaptığı konut ve iş yerlerinin malzemesi dışarıdan geliyor esnafa bir faydası yok, bunun sonucu Kahramanmaraş’ta deprem sonrası parasızlık var ekonomik sıkıntı var bunun önünün açılması gerek, hükümetimiz bize bu konuda destek olmalı : Kahramanmaraş Hatay, Malatya, Adıyaman gibi 4 Şehirde yıkım çok fazla oldu, Devletimiz bu illerimizde konut alacaklara özel kredi imkanları sunmalı ki mahalli inşaat şirketleri yani : Malzeme satan, inşaat yapan herkes kalkına bilsin diyen Selahattin Sandaloğlu : Krediler çok yüksek. Deprem bölgesi diye bankalar kredi vermiyor.. memur bu parayı bir araya getirip ev alamıyor.. kredi yok.. olan çok yüksek inanılmaz yüksek böyle olunca piyasa kilitlendi. Alanda yok satanda çok ama piyasada para dönmüyor..

Bakın basit bir hesap : 1 Milyon kredi al 3.5 Milyon öde böyle bir sistemde kimse ev almıyor, bu sebeple alan yok satan yok, ancak parası olan için Kahramanmaraş ‘ta inanılmaz ucuz ev var herkes ev alsın diyen , diyerek çağrıda bulundu.

Selahatttin Sandaloğlu : “ Eskiden iki maaş olan bir karı koca çalışan bir öğretmen veya memur , ev alabiliyordu ya bugün bu faizle ev almak imkansız ! Dünya da bir ekonomik kriz var bunun etkileri Türkiye de yansıyor Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek yılın son çeyreğinde Düzelme başlayacağını söylüyor umudumuz onu bekliyoruz.. ama deprem bölgesi de durum daha çok farklı,”

6 Şubat 2023 Depremleri Sonrası

Türkiye de en yüksek beton maliyetini Kahramanmaraş’ta olduğunu beton fiyatını bu kadar yükselmesi ile inşaat yapılacak hal kalmadığını altını çizen Sandaloğlu : “ Mesela beton fiyatı. İki bin sekiz yüz elli lira. Devletimiz bu yüksek maliyet artışlarına el atmalı, memura emekliye, çalışana zaman yapmak çare değil alım gücünü artırmak gerekiyor.

Maliyet çok yüksek. Mesela bakın zamanında biz inşaat yapmaya başladık, çimento çok yükseldi Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal , hatırlarsınız Irak’tan çimento getirilmesini serbest bıraktı fiyatlar eskisinin altına düştü..

Rahmetlik Özal : Dedi ki çimentocular fiyat çok yüksek dedi bakın fiyatı ayarlayın yoksa dışarıdan çimento getireceğim dedi. Kimse bununla itibar etmedi... Bir baktık ki Irak'tan çimento geldi torbası Beş liraydı. Üç liraya düştü. Yani bir şey olması lazım. Evet. Mesela bir beton firmalarına, beton firmaları çok yüksek bunlar bir dur deme denmesi lazım diyorum,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.