Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Kahramanmaraş Gazetesi
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
24
17:33 Elbistan Pınarbaşı Caddesi,
17:25 KURBAN BAYRAMI’NDA BESLENMEYE DİKKAT
17:22 -SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:
17:20 -ASİD GENEL BAŞKANI DR. YILDIRIM:
15:48 KGK, Özbekistan’da medya ve eğitim paneli düzenliyor
15:27 KABİYAD’dan Kahramanmaraş Basınıyla Güç Birliği Mesajı
15:16 AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül’den Kurban Bayramı Mesajı.
06:20 Kadın Emeği Göz Doldurdu
06:16 Tarihi Kalede Depremin İzleri Hızla Siliniyor
05:52 CHP Genel Merkezi’nde Yaşananlar: Siyaset mi, Talan mı?
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN GURURU

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN GURURU

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN GURURU
Yayınlanma: 04 Haziran 2021 Cuma 10:21
SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN GURURUSANKO Üniversitesi’nde, Sağlık Bilimleri Fakültesi “Beslenme ve Diyetetik” ile “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” Bölümlerinin akredite edilmesinin gururu yaşanıyor.Rektör Prof. Dr. Güner...

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN GURURU

SANKO Üniversitesi’nde, Sağlık Bilimleri Fakültesi “Beslenme ve Diyetetik” ile “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” Bölümlerinin akredite edilmesinin gururu yaşanıyor.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, dünyada geçerli olan akredite belgelerinin, Türkiye’de sağlık bilimleri eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulan, bu konuda yetkili, bağımsız bir dernek olan Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından yapılan yoğun ve titiz inceleme sonucu verildiğini söyledi.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin “Beslenme ve Diyetetik” ile “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” Bölümlerinin kuruluşundan itibaren titizlikle sürdürdüğü öğretim faaliyetlerinin, SABAK tarafından akredite edildiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, “Akredite belgelerimiz, bölümlerimizde dünya standartlarındaki eğitim ve uygulamanın kalitesini ortaya koymuştur” dedi.

Akademik ve idari kadroyu, öğrencilere sunulan eğitim ve destek hizmetlerinin kalite noktasında bütünleşen başarılarından dolayı kutlayan Prof. Dr. Dağlı, “Üniversitemizin kuruluşu ve sonraki süreçte desteklerini gördüğümüz, Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Abdulkadir Konukoğlu, Mütevelli Heyet Üyeleri ve üniversitemizin kurucu iradesi Konukoğlu Ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.     

AKREDİTASYON NEDİR?

Eğitim program ve hizmetleri niteliğinin sistematik yaklaşımla güvence altına alınması için geliştirilen bir yöntem olan akreditasyon, Yüksek Öğretim Kurumları tarafından sağlanan eğitimin kabul edilebilir kalite düzeylerini karşılamasının göstergesidir.

Bununla birlikte kurumsal gelişimler için hedefler sunan akreditasyon, eğitim ve öğretim standartlarının da bir kalite göstergesi kabul edilmektedir.

Akredite programlar ve kurumlar, akreditasyon verilmeden önce titiz bir incelemeye tabi tutulur ve kurumsal programların kalitesini gösteren standartlara ve politikalara sürekli uyum sağlamak için düzenli olarak değerlendirilir.

Türkiye’de bulunan devlet ve vakıf olmak üzere 207 üniversitenin bugüne kadar 11’inin Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile 13’ünün Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akredite olmuştur. 

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Biyoistatistik alanında Doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Mikrobiyoloji alanlarında tezli yüksek lisans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim
-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:
-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:
“Geçmişten Geleceğe Mektuplarla Bir Araya”
“Geçmişten Geleceğe Mektuplarla Bir Araya”
KSÜ’de “Hayata Yön Veren Edebiyat” Konferansı Düzenlendi
KSÜ’de “Hayata Yön Veren Edebiyat” Konferansı Düzenlendi
SANKO Okulları’nın 25’inci Kuruluş Yılı
SANKO Okulları’nın 25’inci Kuruluş Yılı
KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş “Dijital Ufuklar 2026” Programına Katıldı
KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş “Dijital Ufuklar 2026” Programına Katıldı
“Genç Beyin, Genç Bakış Proje Pazarı 2026”
“Genç Beyin, Genç Bakış Proje Pazarı 2026”
SANKO OKULLARI, HACKIDHON 2026’DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
SANKO OKULLARI, HACKIDHON 2026’DA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
Anadolu’nun Sultanları KSÜ’de Sahneye Taşındı
Anadolu’nun Sultanları KSÜ’de Sahneye Taşındı
Kahramanmaraş Gazetesi © 2021
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Kahramanmaraş Gazetesi
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Genel
  • Gündem
  • Kamu Kurum
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Otomobil
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Vıdeo Galeri
  • Yazarlar
  • Yerel Haberler
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin