KSÜ'de Mezuniyet Coşkusu

KSÜ'de  Mezuniyet Coşkusu
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, konuşmasına 2023-2024 Akademik Yılı sonunda 7900 öğrencinin mezun olduğunu belirterek başladı.

KSÜ'de Mezuniyet Coşkusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreni ile uğurladı.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, dereceye giren öğrenci ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törene KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, KSÜ Rektör Yardımcıları, KSÜ Senato Üyeleri, il protokolü ve akademisyenler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, konuşmasına 2023-2024 Akademik Yılı sonunda 7900 öğrencinin mezun olduğunu belirterek başladı.

Yaşanan zorlu süreçlerde eğitim-öğretimin aksamaması için gayret gösterdiklerini dile getiren Rektör Yasım, “Pandemi ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından yüz yüze eğitimlerin devam etmesi için yoğun gayret gösterdik. Tüm bölümlerde olmasa da önemli bir oranda yüz yüze eğitime devam ettik. Hızlı bir şekilde yeniden toparlandık. Bu yıl tüm bölümlerde yüz yüze eğitime geçeceğiz.

2023-2024 Akademik Yılı mezunlarımızı tebrik ederim. Bugün sizler için hayatta yeni bir sayfa açılıyor. Çalışarak hayatta hayal etmiş olduğunuz daha güzel yerlere geleceksiniz. Beşikten mezara devam eden bilgi yolculuğunda sizleri bugünlere ulaştıran değerli ailelerinizi ve sizlere en güncel bilgi ve deneyimleri aktaran kıymetli öğretim elemanı arkadaşları da ayrıca tebrik ederim. Sevgili öğrencilerimiz mezuniyetinizi kutlar, sizlere hayatta başarılar dilerim.” dedi.

Törende 2023-2024 Akademik Yılı mezunları adına söz alan üniversite birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sevda Dilber ise “Büyük bir özlemle beklediğimiz eğitim hayatımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugüne gelmemizde bizlerden emeğini ve desteğini esirgemeyen sevgili ailelere ve güzel bir gelecek için insana yatırım yapmak gerektiği idrakiyle bizleri mesleğe hazırlayan hocalarımıza teşekkür ederiz. Yorucu eğitim hayatının ardından bugün mezun olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Siz değerli arkadaşlarıma hayatta başarılar diliyor, mezuniyetimizin ülkemiz, ailemiz ve bizler adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından “Mezuniyet Töreni Müzik Dinletisi” programı icra edildi. İlk olarak Dr. Öğr. Üyesi Arzu Mustafayeva ve Arş. Gör. Halil İbrahim Candan’ın piyano ve bağlama dinletisi icra edilirken, ardından sahneye çıkan Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Tekgül ve Müzikolog Hasan Uğur Canlı’nın şefliğindeki Germanicia Çok Sesli Korosu, Filistin’in özgürlük savaşına ithaf edilen 'Leve Palestina' adlı parçayı seslendirirken salondakiler tarafından büyük alkış topladı.

Müzik dinletisinin ardından dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sevda Dilber belge ve ödülünü KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’dan alırken isimliğini mezuniyet kütüğüne Rektör Yasım ile birlikte çaktı. Dönem ikincisi Afşin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Hayri Başdan’ın ikincilik ödülü ve başarı belgesi bölüm arkadaşı Mahinur Özkul’a İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman tarafından takdim edildi. Dönem üçüncüsü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Esra Üzüm başarı ve ödülünü Rektör Yasım ve İl Emniyet Müdürü Gökduman’ın elinden aldı.

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ilgili dekan ve müdürleri tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Mezuniyet andı için sahneye gelen öğrenciler hep bir ağızdan ant içerek kep attılar.

2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, fotoğraf çekimi ve dondurma şöleni eşliğinde düzenlenen eğlence programı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.