KSÜ’de Hoş Geldin Yemeği ile Yeni Akademik Yıl Başladı
KSÜ’de Hoş Geldin Yemeği ile Yeni Akademik Yıl Başladı
KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) 2025-2026 akademik yılı coşkulu bir başlangıçla karşılandı. Üniversite yönetimi, ilk gün öğrenciler için Maraş’ın yöresel lezzetlerinden oluşan özel bir “Hoş Geldin Yemeği” programı düzenledi. Menüde Maraş mutfağının simgelerinden eli böründe ve meşhur Maraş dondurması yer aldı.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Genel Sekreter İbrahim Palabıyık ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Burak Telli, yemek dağıtımını bizzat üstlenerek öğrencilere tek tek “hoş geldiniz” dedi. Sıcak ve samimi atmosfer, üniversiteye ilk kez adım atan öğrenciler için unutulmaz bir anı oldu.

Gazeteci Bekir Doğan, Abdurrahman Akbaba, Hacı Ali Güneçıkan, Veli Karalar, KSÜ Basın Müdürü Mustafa Salman, Genel Sekreter İbrahim Palabıyık aynı masayı paylaştı.
Öğrenciler, rektör ve akademisyenlerin kendi elleriyle yemek dağıtmasına büyük şaşkınlık ve mutlulukla karşılık verdi. Yemek sırasında Prof. Dr. Yasım’ın eline tabak alarak öğrencilerle aynı masada oturup yemek yemesi, etkinliğe ayrı bir anlam kattı.
Rektör Yasım, yeni akademik yıl dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Üniversitemiz, sadece bilimsel eğitimle değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal yönleriyle de öğrencilerimizin yanında. Maraş’ın eşsiz mutfağını ilk günden onlara tattırmak, hem şehrimizi tanımaları hem de aidiyet hissetmeleri açısından önemliydi. Hepiniz evinize hoş geldiniz.”

Programa katılan öğrenciler ise hem yöresel tatların hem de üniversite yönetiminin ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Birçok öğrenci, bu sürprizi “KSÜ’de unutulmaz bir ilk gün” olarak tanımladı.
KSÜ’nün yeni akademik yılının böyle özel bir organizasyonla başlaması, öğrenciler arasında dayanışma ve samimiyet duygularını güçlendirirken, üniversitenin öğrenci odaklı yaklaşımının da somut bir göstergesi oldu.
KSÜ Rektörü Prof.Dr. Alptekin Yasım, Açılışa Küresel Gazeteciler Konseyi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bekir Doğan da onur konuğu olarak davet etti.
Yemek sonrasında : hoş sohbet devam ederek güzel bir gün geçirildi.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.