Göksun Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Göksun Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulu mezuniyet sevincini yaşadı.

Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulu mezuniyet sevincini yaşadı.

Arslanbey Yerleşkesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz, KSÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, Göksun ilçe protokolü, Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Sezal, Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, KSÜ Genel Sekreter Vekili Sumru Coşkun, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Kıymetli aileler, onlara emek veren öğretim elemanı arkadaşlar ve değerli misafirler, Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Göksun Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine hoş geldiniz.

ksu-mezun.jpg

Bir insanın hayatındaki en önemli dönüm noktalarından birisi hiç şüphesiz üniversite eğitimini başarı ile tamamlayarak mezuniyet sevincini yaşamasıdır. Sevgili gençler, eğitim hayat boyu devam eden bir serüven. İnsan yaşamda edindiği tecrübeler ve edindiği bilgiler sayesinde olgunlaşır. O ölçüde de insanlığa faydalı olur. Sizlerin bundan sonraki yaşantınızda da devletinize ve milletinize hizmet etmek için gayretle çalışacağınıza gönülden inanıyorum. Sizlerin bugünlere gelmesinde emeği olan başta aileleriniz olmak üzere kıymetli hocalarınızı da tebrik ediyorum. Bu duygularla mezuniyetinizin hayırlı olmasını temenni eder, hayatınızda başarılar dilerim.” dedi.

ksu-mezun-tor.jpg

2023-2024 Akademik Yılı Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu birincisi Ömer Bakacak yapmış olduğu konuşmada “Bugün 4 yıl boyunca almış olduğumuz eğitimimizin ardından mezun olmak için sizlerle bir aradayız. Düzenli ve programlı çalışarak birinci olmamı sağlayan ailem ve kıymetli hocalarımıza teşekkür ederim. Bana layık görülen birincilik ödülünü Gazze’de eğitim-öğretim görme imkânı bulamayan ve hunharca şehit edilen çocuk, kadın, öğrenci ve tüm bilim insanlarına atfediyorum. Ülkem ve milletim adına daha çok çalışacağıma söz veriyorum.” dedi.

2023-2024 Akademik Yılı Göksun Meslek Yüksekokulu birincisi Sennur Bozkurt ise yapmış olduğu konuşmada “Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı ve tüm arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. 2 yılın ardından hayalini kurduğumuz bugüne kavuşmuş bulunuyoruz. Bir yanımız hüzün bir yanımız mutluluk dolu. Cahit Zarifoğlu’nun da dediği gibi ‘Hüzün, içinde bize mutluluk getiren bir zarftır.’ Bugünkü veda ile aslında bir son değil, hayata yeni başlangıçlar yapıyoruz. Bu duygularla mezuniyetimizi tebrik ediyorum. Yolumuz bahtımız açık olsun.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri protokol üyeleri ve KSÜ Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından verildi.

Mezuniyet töreni, öğrenci mezuniyet andının okunması, mezun öğrencilerin kep atması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.