Ersin Tatar önce doktor oldu sonra kahve takımını aldı.

Ersin Tatar önce doktor oldu sonra kahve takımını aldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde konferans verdi, Doktora unvanı aldı. giderken de oyma ceviz sandık içinde kahve takımı hediye edilerek 40 yıllık dostluk imzası atıldı.

Sandıklı Kahvenin Hatırı !

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, el oyması sandık içinde kahve fincanı hediye ederek 40 yıllık dostluğunu pekiştirdi.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerine katılmak üzere Kahramanmaraş gelen Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilk olarak KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’dan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında fahri doktora belgesini alan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Bir kez daha sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunar, şahsıma layık gördükleri fahri doktora ünvanı için üniversite yönetimine tekraren kalbi şükranlarımı arz ederim.” dedi.

Maraş işi ceviz sandık içinde iki adet kahve fincanı ve kahvesi hediye edilen Ersin Tatar “Son Gelişmeler Çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Önemi” konulu konferans, fahri doktora tevdi töreni akabinde Rektörlük binasına geçti.

Konferansın ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekim Yasım’ı makamında ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, il protokolü ile de bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, üniversite hakkında bilgi veren Rektör Yasım, Cumhurbaşkanı Tatar’a Kahramanmaraş’ın simgesi el yapımı ceviz oyma sandık ile Kahramanmaraş’ın el işi örneklerini takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.