Eğitimde Bir ”inci”

Eğitimde Bir ”inci”
İlimizin En Değerli İlkokulu, Model Örnek Okulu seçilerek bir marka olan Yahya Kemal İlkokulundan 9 yıllık görev süresinin dolması ile Okul Lideri Hüseyin Yılmaz’ın tayini İstiklal İlkokulu’na çıktı.

Eğitimde Bir ”inci”

Okul Lideri Yılmaz’dan Yahya Kemal’e Veda

KAHRAMANMARAŞ - İlimizin En Değerli İlkokulu, Model Örnek Okulu seçilerek bir marka olan Yahya Kemal İlkokulundan 9 yıllık görev süresinin dolması ile Okul Lideri Hüseyin Yılmaz’ın tayini İstiklal İlkokulu’na çıktı.

Okul Lideri Yılmaz bu süreçte Yahya Kemal İlkokulu “Lider Öğretmen” ekibiyle yapmış oldukları çalışmalar ile basın açıklaması yaptı.

Yahya Kemal İlkokulu Okul Lideri Hüseyin Yılmaz: 9 yılda ilimizin eğitimine bir değer kattık Yahya Kemal İlkokulu ailesi olarak.

huseyin-ylimaz2.jpg

Yaptığımız eğitim çalışmaları ile öncü olduk, Liderlik yaptık, Türkiye’de birçok il ve ilçede okulumuzda hayata geçirdiğimiz projeler örnek alınarak uygulandı.

Kahramanmaraş Değerler Eğitimi KADEP Projelerimizle “İlimizde En Değerli Okul” statüsünü kazandık. Değerler Eğitimi çalışmalarımızla evrensel insani değerleri öğrencilerimize kazandırma çalışmalarımız velilerimiz tarafından da ilgiyle takip edildi.

Yılmaz, idealini: “Biliyorum, durmak yok. Biliyorum, zaman yok. İçim içime sığmıyor. İşlerimizde çok başarılı olmak istiyorum. Hemen istiyorum, hayallerim, emellerim, yaşanır olsun. Yüce Yaratıcımızdan, hayırlı, sevdiği neticelere hem dünyada tez, hem ahirette ulaştırmasını niyaz ediyorum. ” cümleleri ile ifade ediyor.

Çevremizin bizden sonrki nesillere bırakılmak için bize emanet olduğu bilinci ile yaptığımız etkinlikleri “Atık Pil Toplamada İl Birinciliği” ile taçlandırdık.

huseyin-yilmaz1.jpg

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün her yıl organize ettiği Eğitimde Model Örnekler Projelerinde 2016 yılından itibaren 1. likleri ve “Model Örnek Okul Beratını” Yahya Kemal İlkokulu olarak her sene biz kazandık. 2019 yılındaki Örnek Projemiz ise tüm ülkede ses getirerek uygulandı: Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un “İsterim ki bir okul çıksın gözetmensiz sınav yapsın” hayalini gerçekleştirerek gözetmensiz sınav uygulaması ile ilimizde diğer projelerin arasından Birinci seçildik ve de “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un Hayalini Gerçekleştiren Okul Ünvanını” da kazanmış olduk.

“Bin Bilsen de Bir Bilime Danış” projemizle “4007 Ulusal TÜBİTAK” yarışmalarına destek verdik.

huseyin-yilmaz.jpg

İlimizde Ulusal ve Uluslararası Kalite Etiketi alarak “e Twinning Okulu” olduğumuz gibi Ulusal projelerde de ilimizi Türkiye’de temsil ettik.

Ufka Yolculuk Ulusal Bilgi ve Kültür Yarışmalarında dereceler yaptık.

‘Hayatın İçinden Projeler’ isimli kitabımızla birlikte toplam 9 kitap çıkarmamız yine okulumuz adına yaptığımız gözde çalışmalardan biri oldu.

İlk defa Ulusal Şiir ve Hikâye yazma yarışmasını: “Minik Kalemler Yahya Kemal’de” adı ile ülke çapında gerçekleştirerek dereceye giren eserleri kitap haline getirdik.

Okul Lideri Yılmaz: Okulumuzda, insaf sahibi, merhametli, vatanını milletini seven ve gereğini yerine getiren, sağduyulu, iyiliğin katalizörü, eğitim vizyonunda çift kanatlı ifadesini

bulan yöneticilerin Yahya Kemal'de eğitim gördüklerinin bilinciyle işimiz gücümüz eğitim parolası ile yola çıktık.

“Onların yetişmesi için lider öğretmen kadromuzla hep iyilik, hep yenilik ve değişim örneklerini okulumuzda uyguladık.”

Bunlar arasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi şu şekilde sıralayabiliriz:

-Toplumsal Hizmet Projeleri: Öğrenciler, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katılarak toplumlarına hizmet etme fırsatı buldu. Çevre temizliği, yaşlılara yardım ve çocuklara yönelik destek projeleri gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

-Atölye Çalışmaları: Hayatın farklı alanlarına dair bilgi ve becerileri artırmak için çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi. Bu atölyeler, öğrencilerin el becerilerini geliştirmelerine ve yaratıcı düşünme yeteneklerini güçlendirmelerine yardımcı oldu.

-Sosyal ve Kültürel Etkinlikler: Öğrenciler, kültürel etkinlikler ve sosyal etkinliklerle, toplum içindeki farklı rolleri ve sorumlulukları öğrenme fırsatı buldu.

Bu projeler, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve toplumsal bilinçlerine önemli katkılar sağladı. Ayrıca, projelerin okulun değerler eğitimi perspektifini güçlendirdi ve öğrencilerin sosyal becerilerinin yanı sıra empati ve işbirliği gibi önemli değerleri öğrenmelerine yardımcı oldu.

Okul Lideri Yılmaz, açıklamasına: “Günümüzde bir marka olma serüveni var.

Yahya Kemal olarak bu markalaşma çalışmalarımızla artık zirvedeyiz.

Ne mutlu işi gücü eğitim olanlara, ne mutlu Yahya Kemal'in markalaşması adına çaba sarf eden ekibime.” Diyerek devam etti.

İdeallerimizi bir bir hayata geçirdik ve ulusal projelerden sonra artık hedefimiz uluslararası alanda da Yahya Kemal markamızı tescil ettirmek idi.

2023 senesinde İlimizde İlk Defa Bir İlkokul Olarak Erasmus +; “21. yy. öğretmen ve öğrenci yeterliliklerini kazanma” temasıyla Almanya’yı 12 Lider öğretmenimizle birlikte ziyaret ederek yurt dışı deneyimimizi kazanmış olduk.

Eğitim ile ilgili tüm çalışmalarımızı “Amatör Bir Ruhla” yapıyoruz. Her işimizde bir heyecan var. Ve başarı da çalışmalarımızın sonucunda kendiliğinden geliyor. Yahya Kemal İlkokulunda çalışmalarımıza destek veren başta Müdür Yardımcılarıma, Lider Öğretmenlerime, öğrencilerime ve velilerime teşekkür ediyorum.

Okul Lideri Yılmaz: İyilerle birlikte sevgiyle nice güzel çalışmalarda buluşmak üzere, temennisi ile açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.