Eğitim Sistemi Yanlış

Eğitim Sistemi Yanlış
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, "Bu dört dörtlük eğitim sistemi yanlış, yeni eğitim sistemine geçmemiz gerekir," dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu

Eğitim Sistemi Yanlış

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ / Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, "Bu dört dörtlük eğitim sistemi yanlış, yeni eğitim sistemine geçmemiz gerekir," dedi.

Memleketi Kahramanmaraş'ta Kahramanmaraş Gazetesi'ne konuşan Mehmet Fatih Uğurlu, işçi açığı çok önemli bir konu. Şimdi bizdeki eğitim sistemi yanlış. Dört artı dört sistemi iyice yanlış. Şimdi ilkokulu bitiren çocuk orta okulla birlikte sekiz sene sonra dört sene lisede okuyor: Ortaokul, lise. Yaşı on dokuz oluyor. Bu sefer üniversiteye gitmeye çalışıyor. Üniversiteye gittiğinde ciddi bir yer kazanamıyor. Güzel bir yerde nasıl işe girerim diye siyasilerin peşinde koşuyor. yanlış herkes iyi yere okuyarak veya çalışarak gelmeli..

On sekiz yaşında işsiz ve üniversite açıktan okuyorsa, anne ve babadan harçlık alan bir çocuk 30 yaşına geliyor. Yine anne ve babadan harçlık alıyor. Ne yapıyor? İşte, işi falan derken işsizler ordusuna dahil oluyor, meslek yok, ekmek parası kazanamıyor. Bütün tek amacı devlete kapak atmak. Şimdi eğitim sistemimizde çocukları sağlam bir ilkokula vermeliyiz, ilk okuldan sonra mesleğe meslek ortaokulu, meslek lisesine yönlendirmeliyiz. Doktor olacaksa, bunun da meslek lisesi olmalı, mühendis olacaksa da bunun da ortaokulu, lisesi ve sonra üniversitesi olmalı.

Temel eğitim iyi verdikten sonra eğitimi, sağlam bir ilkokul eğitimi, Osmanlı eğitim sistemindeki ilkokul karnesini gördüm. Her dersin karşısında o dersin öğretmeninin imzası var. Matematik dersinde ben ona kefilim diye imza atmış karşısına, Tarih öğretmeni imza atmış karşısına. İyi bir ilkokul eğitiminden sonra çocukları yönlendirerek üniversiteye gitmesi gitmeyenin ise usta , ara elaman vasıfsız elaman olarak çalışması gerekir..

Üniversiteye girişi şimdiki gibi iki saatlik sınavda üniversiteye çocuk alınmaz. sınav sistemi yanlış , eğitim sistemi yanlış çocuğu yönlendirmek lazım. Onun dışında meslek liselerinin, meslek liselerine gönderip iki üç sene sonra çocuğu piyasaya elaman olarak ekmek parası kazanmasını sağlamak gerekir..

Mehmet Fatih Uğurlu : Bir örnek vermek istiyorum, Ankara'da ben birinci bölgeden adaydım. Bir hanımefendi arkadaşımız var yönetim kurulunda. Başkanım dedi çarşıda gezerken bir dükkana girdik. Berber hemen elini öptü Emine Karabulut üyemiz : Benim oğlum dedi. Berber dedi. ilave etti.. Bu çocuk benim oğlum on beş yaşına ben okumayacağım berber oldu ekmek parası kazanıyor dedi..

Tamam oğlum okuma demiş mesleğe vermiş askere gitmiş gelmiş. dükkan açmışlar, Annesinin elini öptük. Dükkanda yanında beş usta çalışıyor. Yani iş adamı olmuştur. Anası ayıp değil, ekmek parasını kazanıyor dedi..

Bugün bakıyorum: çocuk yirmi dört yaşına kadar babasında harçlık alacak. hatta otuz yaşına kadar anne den babadan haçlık alıyor, devlet kapısında iş arıyorsa bu eğitim sistemi yanlış..

Dediğin gibi otuz yaşına kadar babasından harçlık. Ya bu çocuk üretimi dışında bir şey bilmiyor. Dolayısıyla eğitim sistemini elden geçirmemiz lazım.

Dört artı dört artı dört sistemi bizi bu hale getirdi. Çocuklarımızı ortaokulda, lisede mesleğe yönlendirelim, " dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.