Bilgi Kirliliği ve Huzursuzluk !

Bilgi Kirliliği ve Huzursuzluk !

    Zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışan : siyasetçiler o kadar çok yalanla bilgi kirliliği yaparak insanları huzursuz ediyorlar ki , kim nereye oy vereceğini kimin doğru söylediğine karar veremiyor..

    Dünün konusu : CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ; 2018 de bir televizyon kanalın da konuşmasında , “ Atatürk Hava Alanını Millet Bahçesi yapacağım” diyor ve projesini anlatıyor..

     Gazetecilerin : Aynı proje için Ak Parti de çalışıyor demesi üzerine Kılıçdaroğlu: “ Telefonlarım dinleniyor, Ak Parti Projemi çalmıştır,” diyor..

     Bugün yani 17 Mayıs 2022 Salı günü Gurup Toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : “ Atatürk Hava Limanını Millet Bahçesi Yaptırmam ,” diyor..

     Projeye bakıyoruz: Devlet adamları ve özel uçakların inmesi için Pist ve yer hizmetleri aynen dururken, Kargo depoları, uçak bakım yerleri, geniş yeşil alanının millet bahçesi olduğunu görüyoruz.. İstanbul için güzel bir porje..

     CHP’li dostlar kusura bakmasın ama : CHP ülkemizde taş üstüne , taş konan her projeye karşı çıkar.. Bir tane karşı çıkmadığı , güzel proje dedikleri bir tek proje gösteremezsiniz..

     Şehir hastanelerine karşı çıkar, köprülere karşı çıkar, otoyollara karşı çıkar, ülkemiz yararına yapılan ne varsa hepsine karşı çıkar.. çıkmadığı alkışladığı bir proje gösterin.. Kendilerini fikri ile yapılana bile karşı çıkan bir CHP ne diyelim..

     Gelelim : Gıda meselesine !

     Türkiye tarım da kendi kendine yeten , yurt dışına ihracat yapan bir ülke olmasına rağmen, aç kalacağız, öldük , bittik söylemleri uçuşmaya başladı..

     Dış ticarette neyimiz var diye, şöyle bir gezinti yaptım: tüm tarım ürünlerini ihracatını yapıyoruz..

     Dışarı satmadığımız bir tek tarım ürünü yok..

     Rusya ve Ukrayna dan aldığımız, Buğday’ı makarna yaparak,  ve Ayçiçek ham yağını rafineri ederek paketleyip ihracatını yapıyoruz..

     Sektör de çok sayı da fabrika ve 10 binlerce çalışanı olduğunu görüyoruz..

     Domates, Biber, Patates, Kuru Üzüm, İncir, Kaysı, Antep Fıstığı, Kiraz, Kavun, Karpuz başta olmak üzere her türlü tarım ürünü ihracatı yapıyoruz..

     Tarım da kendi kendimize yeten ve fazlasını yurt dışına ihracatını yapan bir ülkeyiz.. Bu ürünlerden ne kadar satıldığını merak edenler.. Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatçılar Birliği resmi internet sitelerinden hangi ülkeye ne satılmış göre bilirler..

     Durum böyle ikan: Siyaset son günlerde  “ 2022 – 23 kışı çok zor geçecek aç kalacağız ,” diyerek algı operasyonuna başladı..

     Sosyal Medya da ve sokak  siyasetinde söyledikleri : “ Rusya , Ukrayna savaşı devam ediyor, buğday gelmeyecek, Ayçiçek yağı gelmeyecek , Türkiye aç kalacak!” söylem bu!

     İşin doğrusu : Ak Parti ve MHP de bunu doğrusunu mahalle ve sokaklarda, sosyal medya da, televizyon ve gazetelerde anlatamıyor..

     Türkiye de Milli Eğitim ve Tarım Politikası ve Planlaması bir türlü 20 yıldır yerine oturmadı bunda en fikiriz..

     Bir sene soğanı fazla ekeriz para etmez, bir sene patatesi fazla ekeriz para etmez, bir sene karpuzu fazla ekeriz tarlada kalır bir planlamamız yok..

     Ancak : Tarım Bakanı Vahit Kirişçi: “ Tarım planı yapacağız ülkemizin niye ihtiyacı varsa o ekilecek neyi ihracatını yapıyorsak onu ekeceğiz,” diyor bizde inşallah diyoruz ve dört gözle bekliyoruz..

     Tüm buna rağmen : siyaset de bilgi kirliliği , sokak kaba dayılığı başını almış gidiyor ana muhalefetin başı , kanunları tanımıyor, mahkemeyi tanımıyor, herkes tehdit ediyor.. böyle bir siyaset dünyanın neresinde var ? yorum sizin !

     Bilgi kirliliği ve söylemler ise halkımızı huzursuz ediyor,

     Bizden söylemesi..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi