17 günlük tatil !

17 günlük tatil !

     Bugün korona virüs ile yüzde 95 başarıyı yakalayan ülkeler : tam kapanma yaparak bu işi çözdüler..

     Aslında biz biraz geç kaldık: Bu tam kapanma , Ocak veya Şubat ayında olsa, çok güzel olur, herkes evinde sıcak yerde oturarak güzel bir 17 günlük tatil yapardı..

     17 günlük tatil sürecimizde : Sağlık çalışanları, Polis, Jandarma, Çitçiler , bağı bahçesi olanlar, marketler, fırınlar, kasaplar ve biz gazeteciler yine sokakta olacağız !..

     İşin doğrusu ben şunu bekliyordum: 17 günlük yiyeceğinizi içeceğinizi alın , 17 gün evden çıkmadan iyi bir tatil yapın açıklaması bekliyordum..

     Başta söyledim: Bugün domates, biber, patlıcan, dikim zamanı, meyve ağaçlarını bakım zamanı, can ereği, çağla toplama ve satış zamanı.. Yeşil soğan, tere, maydanoz, marul vs yeşillik toplama ve satış zamanı..

     Mevsimin ilk kabağı, baklası, mevsim meyve sebzelerinin pazara inme zamanı ! böyle olunca 17 günlük tatil den daha çok yararlanacak olanlar..

     Memurlar, küçük esnaflar.. serbest çalışanlar.

     Çiftçi çalışmak zorunda : ürün 17 gün tarlada beklemez ! , bizde yemek zorundayız..

     Ekmeksiz hayatımız olamaz, Fırınlar çalışmak zorunda..

     Kasaplar : et satmak zorunda, tavukçular tavuk satmak zorunda..

     Yoğurt – Süt beklemez bu ürünleri de satmak zorundayız..

     Fabrikalarda üretim yapmak zorundayız : çünkü yurt dışına verilen taahhütler var, ülkemize döviz girmesi gerekiyor.. tam kapasite çalışmak zorundayız..

     Biz gazeteciler çalışmak zorundayız ki : siz evinizde otururken, gazeteniz, televizyonunuzda, internette haberleri okuya bilesiniz..

     Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman : tam kapanma olmuyor.. ama yinede iyi diyeceğim..

      Biz bu kapanmayı kışın orta yerinde kar yağarken, yapsak uyma yüzde 90 olurdu..

      Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: Perşembe günü akşam saat 19 00 dan başlayarak 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü sabah saat 05 00 kadar tam kapanma uygulayacağız..

      Türkiye de vakaların düşmesi gerekiyor..

      Bacasız sanayi : Turizm den pay kapmamız için 17 gün evimizde komşu ziyareti yapmadan geçirmemiz gerekiyor..

      Yazlığı olanlar : bugün yazlıklarına gitmeye hazırlanırken, Kahramanmaraş’ta bağı olanlar ise bağın yolunu tuttu bile..

      Şuda bir gerçek ki : Bir yıldan beri, emekliler , ya baba köyüne, yada bağına giderek orada tek başlarına yaşıyorlardı.. bu 17 günlük tatil süresi içinde bir çok yeni komşuları olacak çünkü dün akşamdan bu yana görüştüğümüz bir çok dostumuz bağ planı yapmaya başladı bile.. 17 günlük tatili bağ evinde geçirecekler..

      Bağda : 17 gün bahçe işleri ile uğraşarak gün geçirecek olan dostlara hayırlı tatiller diliyorum..

      Baba yurdu köye giderek , baba ocağını tüttürecek olan dostlara : hayırlı tatiller diliyorum.. köyde güzel komşulukların tadını çıkarın diyorum..

      Türkiye ile birlikte , tüm dünyadan bu illet tamamen gitmediği sürece biz rahat bir nefes alamayacağız.. Umudumuz Kayseri Erceyis Üniversitesi aşısında..

      Korona Virüs bize bir şey öğretti : kokuşmuş şehir hayatı, kimyasal ve hava kirliği, sahte gülücükler, canavarlaşmış insanlardan kaçarak, bağ evi, yazlık veya baba ocağı köy evlerinde gerçek dostlukların var olduğunu gösterdi..

      Sitelerde oturanlar, bir birini tanıdı..

      Yazlık ve bağ evleri olanlar yakın komşularını tanıdı..

      Bir bardak çayı birlikte içmenin , sohbet etmenin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik.. Korona Virüsü kötülemeyelim , iyi yanı da çok fazla var..

      Bir defa fuhuş olayını büyük oranda bitirdi.. Virüs bulacak korkusu ile insanlar bir birinin elini bile tutmuyor..

      Elini tutmuyor deyince : evlerde ise herkes ayrı bir odada yatıyor, Kocası yatak odasında, hanımı evin salonunda kanepede uyumaya çalışıyor böyle zorunlu ayrılıkları da yaşıyoruz..

     Konu uzun ve derin oraya girmeyelim: sizlere tavsiyem 17 gün bol bol kitap okuyun, gazete okuyun, dergi okuyun, okuyarak 17 günlük güzel bir tatil yapın..

     Herkese iyi tatiller !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi