İman yüklü direnişin inkişafı…

İman yüklü direnişin inkişafı…

Gazze’de bütün şiddetiyle zulüm soykırım devam ederken, İslam âleminde ki, umursamaz hal öyle acı ki, yürekler sızlıyor.

Bu soykırımın karşısında Filistinlim Gazze de İman yüklü yürekleriyle bombalara, ağır silahlara karşı direnişlerini sürdürüyorlar. Allahü teâla imdat eyleye inşallah…

Filistin, Gazze’ de kan donduran katliama seyirci kalmak insanlık alemi için insanlığın yerle bir olduğu kalplerde merhamet duygusunun taşınmadığının en bariz göstergesidir. İslam âlemi için daha büyük bir vebal ve sorumluluktur. Arap alemi katledilen kendi dindaşı değil gibi çok rahat kılı kıpırdamıyor.

Hangi din, hangi millet, hangi ırk olursa olsun. Katliamlar ve Soykırım gibi bir vahşetin önüne geçilmesi, dünyanın ses çıkarması ve önlemeye yönelik bir adım atılması, bir olunması insanlık icabı değimlidir? Filistin davası insanlık davası olduğunun şuurunda olmayan Müslüman olmayan haçlı zihniyeti ülkeler görevini yapıyor ve terör devleti İsrail’e destek veriyor.

İslam âleminin Gazze’ deki, direnişi görmezden geliyorsa Filistin davasına sahip çıkmıyorsa vay halimize…

Şuurlarımız dumura mı uğradı? İslam alemi neredesiniz? Yüreklerinde zerre kadar vicdan ve insanlık onuru taşıyan, asrın zulmünü, soykırımını görmezden gelemez. Görmek istemeyenler insanlıktan nasibini alamamış ülkeler ve insanlar zaten görmüyor.

Müslüman’ın derdiyle dertlenmek yüce dinimiz İslamiyet’in emri değil midir? Zerre kadar dert edinmekten aciz Arap ülkeleri ne iş yapar?

Türkiye Filistin davasını dert edinmiştir. Ecdadımız nasıl dert edindiyse torunları olarak necip milletimiz Türkiye’nin de dert edinme ve yardımcı olma mecburiyetimiz vardır.

Türkiye Gazze’ de olmak zorundadır. Türkiye Filistin’e desteğini kesmeyecek sahip çıkılamadığın da güvenlik meselesi çok süratli bir şekilde bölgeyi etkilediği gibi Türkiye içinde güvenlik meselesidir. Bölgede İran hiçbir zaman emperyalistlere karşı gerçek bir düşmanlık göstermemiştir. Her zaman düşman rolü oynamıştır.

Sözde mazlumların Gazze’nin yanında gibi gözüküyor. Amerika, İngiltere ve Batılı emperyalistlerin gizli desteğini alarak önü açılıyor. Türkiye üzerinde büyük oyunlar var. Hedefleri Türkiye’yi kuşatmak… Gazze’ye yapılan silah yığınaklarının gayesi Gazze’ mi? Asla değil…

Emperyalistlerin gayesi; Türkiye’yi bir tuzağın içine çekmektir. İslam âleminin bir olmasını ve Türkiye’nin etrafında toplanmasını engellemek için hesaplar, oyunlar yapılıyor.

Başrol oyuncusu da İran’dır. İran; Irak ve Suriye’de Sünni halkı istemiyor. Şiiliğin yayılmacılığı ile İslam’ın ehl-i sünnet akaidini yok etmek isteniliyor. Türkiye’nin Irakla görüşme zeminin oluşturması ve görüşülmesi Amerika’yı da, İngiltere’yi de İran’ı da rahatsız etti görüşmelerin mutabakatın da Irakta ki, terör yuvaları da yok edilecektir.

İran’ın şii yayılmacılığının da önüne geçilecek. Irak’ta yetkililerde çok iyi biliyor ki, PKK Irak içinde bir tehdittir. Dışişleri Bakanlığının açıklamasında “ Tarafların PKK’nın Türkiye ve Irak için güvenlik tehdidi teşkil ettiği ve söz konusu örgütün Irak topraklarında mevcudiyetinin Irak Anayasası’nı da ihlal ettiği anlamıyla kayda geçmiştir” ifadeleri iki ülke içinde çok önemlidir.

Türkiye uluslar arası arenada Terör devleti, katil devlete karşı her türlü imkânı seferber ediyor. Ekonomik, silah ve askeri ambargo için süratle uygulanılmasının yolları aranmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu manada boş durmadıklarını da ifade ediyor. Türkiye mazlumların, ezilmişlerin umududur.

İnşallah bu umutlarda yeşerecek ve var olacaktır. İsrail dünyayı yanına alsan da Gazze’ de rezil olacaklardır. Filistin direnişi inkişaf bulmuştur. Soykırıma seyirci kalanlarda rezil olacaklardır.

Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İbrahim İnal Arşivi