Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Kahramanmaraş Gazetesi
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
24
18:12 Kütahya Simav Ak Parti İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
15:45 Sürpriz Misafire Anlamlı Hediye: Kitaplar ve Dostluk Sohbeti
06:58 CHP’deki Fırıldakları Kılıçdaroğlu Nasıl Temizleyecek?
06:18 Onikişubat Belediyesi, 288 personel ve 65 araçtan oluşan güçlü ekiple sahada
05:35 Allah Kibirli Kişiyi Sevmez!
05:25 Bayramda Ücretsiz Ulaşım
05:20 Başkan Görgel: “Kurban Bayramı’mız Kutlu Olsun”
05:18 Kahramanmaraş Bayramlaştı
05:12 Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı
05:07 Başkan Toptaş’tan Kurban Bayramı mesajı
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa
  2. Yerel Haberler
  3. Yumurtalık’ta bayram bir başka güzel…

Yumurtalık’ta bayram bir başka güzel…

Yumurtalık’ta bayram bir başka güzel…
Yayınlanma: 28 Mayıs 2026 Perşembe 05:04
Yumurtalık, turizm ve yatırımın parlayan yıldızı oldu

Adana’nın denize açılan kapısı yeniden yükselirken, enerji, liman ve sanayi yatırımlarıyla gücüne güç katıyor

Yumurtalık’ta bayram bir başka güzel…

Yumurtalık, turizm ve yatırımın parlayan yıldızı oldu

Güneyin parlayan yıldızı, enerji, liman ve sanayi yatırımlarının gözde ilçesi Yumurtalık’ın Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Türk ulusunun bayramını kutladı. Göreve gelmesinin hemen ardından kolları sıvayan, Yumurtalık’ın çehresini değiştiren önemli çalışmalara imza atan Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, “Yumurtalık artık yalnızca Adana’nın değil, Akdeniz’in yükselen yıldızlarından biri haline gelmiştir” dedi.

Başkan Altıok, sahil düzenlemelerinden sosyal belediyecilik uygulamalarına, mali disiplinden dev yatırımlara kadar birçok alanda önemli adımlar attıklarını ifade ederek, ilçenin hem turizmde hem de sanayide dikkat çeken bir merkez konumuna ulaştığını vurguladı.

MAVİ BAYRAKLI SAHİLLERİYLE YUMURTALIK YENİDEN CAZİBE MERKEZİ

Yıllarca atıl durumda kalan sahillerin modern ve uluslararası standartlara uygun hale getirildiğini belirterek, halkın denizle yeniden buluştuğunu söyleyen Başkan Altıok, Adana Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında yolların, parkların ve sahil alanlarının yenilendiğini kaydetti. Altıok, kaçak yapıların kaldırılmasıyla birlikte ilçenin nefes aldığını da ifade etti.

Mavi bayraklı sahilleriyle dikkat çeken Yumurtalık’ın bugün Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından ziyaretçi ağırladığını belirten Altıok, “Adana’nın denize açılan kapısını yeniden halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

GÜNEY YILDIZI BÜFELERİ SOSYAL YAŞAMIN MERKEZİ OLDU

Yumurtalık Belediyesi tarafından hizmete sunulan Güney Yıldızı büfelerinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Altıok, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Altıok, “Hemşehrilerimiz, öğrencilerimiz ve ilçemize gelen misafirlerimiz bu alanlarda huzur içinde vakit geçiriyor. Öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza zaman zaman ücretsiz, her zaman da indirimli hizmet sunuyoruz. Belediyenin imkanlarını halkımız için kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DEV YATIRIMLARLA YUMURTALIK TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE

Yumurtalık’ın yalnızca turizmle değil, sanayi ve enerji yatırımlarıyla da Türkiye’nin dikkatini çektiğini kaydeden Başkan Altıok, planlanan konteyner limanı, Kimya Endüstri Bölgesi, SASA ve SANKO gibi büyük firmaların yatırımlarının ilçeye büyük değer kattığını söyledi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) Bakanlıklarla işbirliği içerisinde yaklaşık 3 bin dekarlık alanda oluşturduğu Kimya Endüstri Bölgesi ile Sugözü Termik Santrali’nin bölge açısından stratejik önem taşıdığını belirten Altıok, bu yatırımların büyük istihdam oluşturacağını ifade etti.

Ancak bu kadar büyük yatırımlara ev sahipliği yapan Yumurtalık’ın yerel yönetim gelirlerinden yeterince pay alamadığına dikkat çeken Başkan Altıok, firmaların vergi mükellefiyetlerinin Adana dışında bulunmasının belediye gelirlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

“BAHANE ÜRETMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Göreve geldiklerinde geciken personel maaşlarını düzenli hale getirdiklerini belirten Başkan Altıok, belediyede mali disiplini sağladıklarını ifade etti.

“Personelimizi mağdur etmeden hizmet üretmeye devam ediyoruz” diyen Altıok, bayram öncesinde ödeme yaptıklarını, bayram sonrası için de yeni ödeme planlamalarının bulunduğunu kaydetti.

İller Bankası gelirlerinin yetersizliğine rağmen halk odaklı hizmet anlayışından taviz vermediklerini belirten Altıok, “Meclis üyelerimizle, Adana basınıyla ve halkımızla gönül gönüle çalışıyoruz. Tek amacımız vatandaşlarımızın daha huzurlu, mutlu ve çağdaş bir yaşam sürmesi” dedi.

“MEDENİYETLER KENTİ YUMURTALIK’A HERKESİ BEKLİYORUZ”

Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Yumurtalık’ın bugün yeniden yıldızının parladığını ifade eden Başkan Altıok, ilçenin adını Türkiye’ye ve dünyaya duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

Altıok, “Doğası, denizi, tarihi, yatırımları ve insanıyla güneyin yıldızı olan Yumurtalık’a herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”
Yumurtalıklı hemşehrilerinin, Adanalıların ve Türk halkının bayramını kutlayan Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Adana basınının tüm mensuplarının desteğini arkasında gördüğünü belirterek, “Her şey Yumurtalık için. Bu uğurda gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız. Bize destek veren partimiz, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, partililerimiz, kıymetli Yumurtalıklı hemşehrilerim, Adanalılar ve tüm basın mensuplarına içtenlikle teşekkür ederim. Ülkemizde ve dünyada tam anlamıyla bayram yaşanması için tüm herkese huzurlu, sağlıklı ve barış içinde bir dünya diliyorum. Bayramımız kutlu ve mutlu olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel Haberler
Kütahya Simav Ak Parti İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
Kütahya Simav Ak Parti İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı
Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı
Demirci’de Yağmur Sonrası Ortaya Çıkan Gökkuşağı Böyle Görüntülendi
Demirci’de Yağmur Sonrası Ortaya Çıkan Gökkuşağı Böyle Görüntülendi
Gördes Köseler'de Geleneksel Köy Hayrı Coşku Dolu Geçti
Gördes Köseler'de Geleneksel Köy Hayrı Coşku Dolu Geçti
“Artık Kimse Yalnız Değil”
“Artık Kimse Yalnız Değil”
Kütahya Gediz Osb Yönetimi Değişti. Yeni Başkan Dr. Yunus Altıngemi
Kütahya Gediz Osb Yönetimi Değişti. Yeni Başkan Dr. Yunus Altıngemi
Doğal Ürünlerle Dünyaya Açıldı
Doğal Ürünlerle Dünyaya Açıldı
Kahramanmaraş Gazetesi © 2021
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Kahramanmaraş Gazetesi
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Genel
  • Gündem
  • Kamu Kurum
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Otomobil
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Vıdeo Galeri
  • Yazarlar
  • Yerel Haberler
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin