Türkiye Gazetesi Çalışanlarını Acı Günü

Türkiye Gazetesi Çalışanlarını Acı Günü
KAYSERİ – Türkiye Gazetesinin ilk resmi muhabiri Yusuf Kolsuz , Mersin de tedavi gördüğü Hastanede hayata gözlerini yumarak Kayseri Yahyalı, İlyaslı (köyünde) Mahallesinde toprağa verildi.

Türkiye Gazetesi Çalışanlarını Acı Günü

BEKİR DOĞAN

KAYSERİ – Türkiye Gazetesinin ilk resmi muhabiri Yusuf Kolsuz , Mersin de tedavi gördüğü Hastanede hayata gözlerini yumarak Kayseri Yahyalı, İlyaslı (köyünde) Mahallesinde toprağa verildi.

Türkiye Gazetesi 1980 yıllarında başlayarak : Babıali Yokuşu’na uzanan çok renkli bir hayatın son temsilcilerinden olan acar foto muhabiri Yusuf Kolsuz , fani hayata veda etti. Uzun zamandır Pankreas Kanseri tedavisi gören merhum Yusuf Ağabey, Mersin Üniversite Hastanesi’nde (19 Muharrem’i şerif 1446 -25 Temmuz 2024) Perşembe sabaha karşı ebediyete göçtü. Merhum Yusuf Kolsuz, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü memleketi Kayseri Yahyalı İlyaslı Köyü Kabristanı’ndan ahirete uğurlandı.
Devası olmayan Hastalıktan ölen de şehit sevabı alır , hadisi şerifine masar olan Yusuf Kolsuz ağabey Türkiye Gazetesi çalışanları ve cenazesine yetişen dostlarını duaları ile gurlandı

yusuf-kolsuz-1.jpg

Türkiye Gazetesini ziyarete gelen devlet ricali, iş insanları ve protokol mensuplarının fotoğraflarını hep o çekerdi. Önemli röportajlara foto muhabiri olarak hep merhum Yusuf Abi gönderilirdi. Türkiye Gazetesi Arşivi, merhum Yusuf Kolsuz’un çektiği binlerce kare fotoğrafla doludur. Mektepli değil de alaylı sınıfından, mutfakta yetişen başarılı bir gazeteciydi. Etrafına pozitif enerji yayan, çok çalışkan, ihlaslı, dostluğu mükemmel biriydi. Çok dostu vardı. Emekli olduktan sonra yaşadığı Mersin’de edindiği yeni dostları O’na, hastalığı esnasında , çocuklarından ve aile fertlerinden bile daha çok yardımcı oldular; hep yanında bulundular. Ecdadımız, medeniyetimizin uluları, “İnsanın hayatındaki en büyük zenginlik, gerçek dostlara sahip olmaktır!” buyurmuşlar. Merhum Yusuf Kolsuz da bu güzel dostlara sahip olmanın ve iyi insanlarla beraber bulunmanın bereketini, faydasını, çileli ve zorlu hastane günlerinde yakınen görme mutluluğunu yaşadı. Mersin İhlas Pazarlama Muhasebe Müdürü sevgili Ramazan Aktaş ve arkadaşları ile İhlas Vakfı gönüllüsü (Çukurova’nın babası lakaplı) kıymetli Kazım Temür ağabeyin, merhum Yusuf Ağabeye yardım ve hizmetleri, her türlü takdirin üzerindedir. Cenabı Hak hepsinden razı olsun. İnşallah

Allah rahmet eylesin makamı cennet olsun

www.kahramanmarasgazetesi.com.tr haber sitesi çalışanları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum