Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Kahramanmaraş Gazetesi
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
24
19:03 “12 Şubat’ta Maraş” Dergisinin 10. Sayısı Okurlarla Buluştu
17:41 AK Parti İl Başkanı M. Burak Gül’den 12 Şubat Mesajı “106. Yılında Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun”
17:34 Kahramanmaraşlı Mimarlar Sandık Başına Gidiyor
17:13 Durmuş Karcıoğlu: “kahramanmaraşlıların Çete Bayramı’nı Gönülden Kutluyorum”
17:04 Vali Mükerrem Ünlüer’in 12 Şubat Kurtuluş Günü Mesajı
16:55 Başkan Toptaş; Her ferdi ‘Kahraman’ olan Maraş, hiçbir zaman teslim olmaz
16:27 Başkan Akpınar: “12 Şubat Ruhu, Asrın Felaketinde Yeniden Dirildi”
08:41 Erdal Kanbur: “Çete Bayramımız Kutlu Olsun”
07:32 Çete Bayramı! 12 Şubat’ta Maraş Dergisi
06:51 106 Yıl Sonra Ruhumuzu Kaybettik !
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa
  2. Yerel Haberler
  3. Acıpayam’da 4. Geleneksel Yörükler Şöleni Coşkusu

Acıpayam’da 4. Geleneksel Yörükler Şöleni Coşkusu

Acıpayam’da 4. Geleneksel Yörükler Şöleni Coşkusu
Yayınlanma: 03 Ağustos 2025 Pazar 22:14
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bu yıl 4. Kutlanan Yörükler Şöleni coşkulu geçti. Farklı Türk müziğinin seslerinin sahne aldığı halk konserlerinde alanı on binler doldurdu.

Acıpayam’da 4. Geleneksel Yörükler Şöleni Coşkusu

ADİL AKA

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bu yıl 4. Kutlanan Yörükler Şöleni coşkulu geçti. Farklı Türk müziğinin seslerinin sahne aldığı halk konserlerinde alanı on binler doldurdu.

Geleneksel Yörük Göçü de renkli görüntülere sahne oldu. At ve develerle birlikte Denizli Mehter Takımı, Acıpayam Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Müdürlüğü Halk Oyunları Ekipleri, Anadolu Sanat ve Müzik Derneği Ekibi, farklı il ve ilçelerden gelen Yörük Türkmen Derneklerinin başkan ve üyeleri ve binlerce kişi katıldı.

Acıpayam Kapalı Pazaryerindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. Denizli Mehter Takımı’nın gösterisi ilgiyle izlendi ve bol bol alkış aldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz ,”sevgili misafirlerimiz programımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Bizim Yörüklerin ruhu hiçbir zaman ölmesin. Bu kültürümüz ölmesin diye biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Herkese de bize destek olduğu için de teşekkür ederim. Bizim burada yaptığımız şölende yani toyda bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim.” dedi.

yoruk-solen.jpg

Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım da,” Yörük kültürümüzü yaşatmak ve birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmek adına atılan her adım çok kıymetli. Bu değerli kültürü yaşatmak için emek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.

Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz ve dernek üyelerimize ve bu anlamlı günü bizlerle paylaşan tüm hemşerilerime yürekten teşekkür ederim. Kültürümüz yaşadıkça, biz de birlikte var olacağız.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da” 4. Büyük Yörükler Şöleni Yörük Göçü Etkinliğinde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yörük kültürümüzü yaşatan bu güzel organizasyon için Acıpayam Belediye Başkanımız Sayın Levent Yıldırım’a ve Acıpayam Yörükler Derneği Başkanımız Sayın İbrahim Yılmaz’a gönülden teşekkür ederim. Büyük Atatürk’ün dediği gibi,” Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” dedi.

Daha sonra Türkolog Melike Tok sunum yaptı. Anadolu Sanat ve Müzik Derneği Ekibinin gösterisi coşkuyla izlendi. , Acıpayam Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Müdürlüğü Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sundular. Kültür Bakanlığı Halk Şairi Abdullah Aksoy şiir okudu. Yerel sanatçılar Ramazan Uçkun, Sabri Özdemir ve Yasin Akkaya sahne aldılar. Uğur Önür Nurcan Altıok ve Zara konserinde ise 10 binlerce kişi eğlendi.

yoruk-soleni1.jpeg

Acıpayam 4. Yörükler Şölenine, Bodrum Yörük Türkmen Kültür Derneği, Yatağan Yörük Türkmen Kültür Derneği, Milas Çamovalı Yörük Türkmen Kültür Derneği, Selendi Yörükler Derneği, Antalya Bizim Yörük Efeler Grubu, Acıpayam Dernekler Birliği, Seydikemer Yörükler Derneği, Serinhisar Yörükler Derneği, Kumavşarlılar Derneği, Demre Yörükler Derneği, Anadolu Sanat ve Müzik Derneği, Antalya Kaş Patara Likya Yörükleri Derneği, Aydın Kızılcaköy Efeler Yörükler Derneği Kuşadası Yörük Türkmen Derneği, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, Kanatsız Melekler Yaşam Derneği, Kaş Yörükler Derneği, Oğlananası Yörükler ve Deveciler Derneği, Aydın Ortaklar Yörük Efeler Derneği, Muğla Yörük Obaları Derneği’nin başkan ve yöneticiler katıldı. Katılımcılara Ayran, nohutlu pilav ve su ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel Haberler
Simav Eynal Domatesi Pazarların Gözdesi Oldu
Simav Eynal Domatesi Pazarların Gözdesi Oldu
Japonya’daki Tokyo Camii’nin Halıları Manisa Demirci’den
Japonya’daki Tokyo Camii’nin Halıları Manisa Demirci’den
Yumurtalık Belediyesi’nden fırınlara sıkı denetim
Yumurtalık Belediyesi’nden fırınlara sıkı denetim
Yumurtalık’ta camiler pırıl pırıl oldu
Yumurtalık’ta camiler pırıl pırıl oldu
KGK heyetinden Ankara’da üst düzey ziyaret turu
KGK heyetinden Ankara’da üst düzey ziyaret turu
Hurda araç gıcır gıcır oldu halkın hizmetine sunuldu
Hurda araç gıcır gıcır oldu halkın hizmetine sunuldu
Gediz Murat Dağında Kızak Ve Kayak Festivali 18 0cak Pazar Günü
Gediz Murat Dağında Kızak Ve Kayak Festivali 18 0cak Pazar Günü
Yumurtalık’ta her alanda hizmet var
Yumurtalık’ta her alanda hizmet var
Kahramanmaraş Gazetesi © 2021
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Kahramanmaraş Gazetesi
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Genel
  • Gündem
  • Kamu Kurum
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Otomobil
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Vıdeo Galeri
  • Yazarlar
  • Yerel Haberler
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin