Sis'le Gittik- Kar'la Geldik..!

Sisle Gittik- Karla Geldik..!

    Sevgili okurlarım : Çanakkale ziyaretinde bulunduk, bilmediğimiz bir çok konuyu öğrendik, işin doğrusu : biraz ferahladık..

     "Tebdîl-i mekânda ferahlık vardır." Sözü tam yerine oturdu..

       Kahramanmaraş – Kayseri – Kırşehir, Ankara , Eskişehir, Bursa ve Çanakkale , sisli , güneşli yolla  Çanakkale ulaştık, atalarımızın dediği gibi : Çanakkale geçilmez sözü ne kadar doğru olduğunu gördük. Çanakkale boğazının gerdanlığı muhteşem 1915 Çanakkale Köprüsünü gördük, Seyit Onbaşının top mermileri köprüye yakışmış..

       Kahramanmaraş’tan çıktık yola ,  sis, sisle , soğuk eksi 6 görerek yola devam ettik, Kırşehir de şoförler odası yerinde verdik mola verdik.  Ankara dan Kahramanmaraş gelen dostlarla selamlaşarak, Çanakkale’ye gitmek üzere, Ankara , Eskişehir  Sivrihisar da Şoförler odası yerinde ikinci molamızı verdik. Ara ara sis ve açık hava, kamyoncu lokantasında durduk, Fransa Arjantin Milli Maçının son dakikaları ile penaltıları izledik.. ver elini diyerek  sonunda Çanakkale’ye vardık halen sis devam ediyordu..

       Hilmi hocamı evine gönderdik, İbrahim Kara ile öğretmenevi ki tarihi öğretmenevi binası 1850 yıllarda yapılmış.. Yüksek tavanlı, ferah tarih kokan bina.. nefis bir uyku çektik..

       Sabah İskele ve sahil yürüyüşü, kuşlarla muhabbet , Çanakkale itleri ile göz göze bakışmamızdan sonra:

       İbrahim Kara, Hilmi Kibarkaya ile hoş sohbetimiz : Tebdili mekan .. sahil gezisi ve soğuk hava insanı dinçleştiriyor..

       Sevgili okurlarım:

       Hafta sonu insan : Başkonuşa bile gitse bir rahatlıyor dinleniyor..  Zeytun, Süleymanlı, yada yeni adı ile Ilıca Mahallesine gitseniz, suya girip bir acı tava yiyerek dönüşte insan ferahlıyor.. yorgunluğunu atıyor..

       Tebdili mekanda ferahlık var , Sürekli sabit bir yerde kalmayın, hicret edin., bin evlerde gezerken, çarşıya indiğiniz zaman bile bir farklılık olduğunu his ediyoruz.. bu kadar yolda elbette bir ferahlık var.. yeni güzellikleri gördük..

       Yeni dostlarla tanıştık..

       Küresel Gazeteciler Konseyi Çanakkale İl Temsilcimiz Ali Güngör Yıldız, ziyaret gittim, hoş sohbetimize Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılınca güzel dostluklar oluştu.. Başkanım Kahramanmaraş Davet ettim..

      Tarihi Belediyeler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör den dolayı Kahramanmaraş gelmek istediğini ve ilimizi yakından tanımak istediğini söyledi.. Başkan Gökhan..

      Çanakkale ilimiz, temiz havası, boğazın serin suyu, güzel doğası ile bir başka güzel ilimiz.. bir yanda tarih, bir yanda Çanakkale geçilmez denilen ruh..

       Kahramanmaraşlılar Çanakkale ‘ye mesken tutmuşlar , Maşallah bir çok Kahramanmaraşlı dost var.. inşallah önümüzdeki süreçte şöyle bir hafta 10 gün Çanakkale de kalarak çevreyi daha iyi tanımak istiyorum..

      Anlatılacak bir çok özelliği ve güzelliği var Çanakkale’nin

      Küçük şirin ilimiz Çanakkale : Şehitlikleri ve tarihi doğası güzellikleri ile bir başka dünya neyse onu bir başka zaman anlatırım..

      Dönüş yoluna geçtiğimiz de : Bursa, İnegöl ilçesinde Mobilya mağazalarının bir araya toplandığı  Mobilyum , gezdik, gördük..

     Bunun benzeri : Kahramanmaraş Tekstilcileri için, Kahramanmaraş Bayan Ayakkabıcı Esnafı için, Kuyumcu esnafı için , Kahramanmaraş Dondurmacılar için planlana bilir..

     Kahramanmaraş Kavlaklı dan yıllar önce İnegöl’e giden Kahramanmaraş yiğit evlatları Kadir, Furkan, Vural Aksoy kardeşler bizleri karşılayarak hoş sohbet ettik.. Uludağı eteklerinde Muhtarın yerinde bizleri ağırladılar teşekkür ediyoruz..

     Muhtar’ın yerinin bir benzerini Kahramanmaraş kazandırmak gerekiyor..

     Onlar İnegöl köfte ile meşhur olmuşlar, biz ise eliböründe ile ünümüzü dünyaya duyurmalıyız.. Tabi Dondurma ve Biberimizi de unutmamalıyız..

     Muhtarın yeri : hizmet süper, ürün kalitesi harika, İnegöl köfte şahane, önümüzde uzun yol var, sis ile geldiğimiz buradan bir an önce Kahramanmaraş gelmek üzere yola çıktık.. Kırşehir den başlayan kar yağışı bizi Göksun tüneline kadar kar ile getirdi..

     Devletimiz, Karayolları , kar mücadelesi, temizlik, tuzlama yapıyordu ama hızlı yağdığı için bir yandan yol yeniden kapandığı için otobüs teker izinden şehrimize sağ selim çok şükür geldik..

     Bu sebeple sizlerden ayrı kalmıştık..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi