Seçim Yaklaştıkça Sosyal Medya Yalanları Uçuyor

Siyasetin Kirli Yüzü !

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, aylar önce bir televizyon kanalında : “ 6 Şubat Depremlerinde 50 canımız, Cumhuriyet Tarihi boyunca yani 104 yılda toplam 130 bin canımız malımız gitti..” açıklamasının.. sadece 130 bin bölümünü alarak sosyal medya da yaymaya başladılar..

Siyasetin kirli yüzü maalesef ki bu !

Murat Kurum o zaman bakan ve doğru olan rakamları veriyor, bugün ise konu çarpıtılarak yeni açıklama gibi veriliyor..

Olayın altında yatan ise : Siyasetin Kirli Yüzü bir taşla iki kuş vurma derdinde ! Nasıl mı ?

Öyle ya : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli seçimlerin çalışmasını 11 ili kapsayan deprem bölgesinden başlatıyor..

4 Şubat da Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçesi, Hatay, 6 Şubat da Kahramanmaraş , Adıyaman, Malatya , Osmaniye olarak devam edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 ilimizi öncelik sırasına koydu..

50 bin kişi mi öldü.. 130 bin kişimi öldü, bunun polemiği çıkarak buradan oy çıkarmayı planlayan muhalefet yalana sarıldı..

Cumhurbaşkanına 130 bin kişi öldü sorusu sorulsun istiyorlar..

Kahramanlaşmakta günlük ortalama 15 kişi ölüyor.. 365 günde 5 bin 475 kişi yapar, tüm buna rağmen Nüfus ve Vatandaşlık işleri genel müdürlüğü 6 Şubat 2023 den 6 Şubat 2024 gününe kadar 11 ilde kaç kişinin öldüğünü çıkarsa her halde bu mesele kökten çözülür..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir emir verse bir tuşa basarak hangi ilde kaç kişi öldü Nüfus kayıtlarından çıkar..

Kaldı ki : Resmiyette girmeyenleri bile yakınları işlem yaptırarak mirası pay etmek için çalışıyorlar..

İsimsiz ve kimliksiz ölenlerin fotoğrafları, Dna testleri ile kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor..

6 Şubat da Ölenlere Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun, öleni sağ gösterme gibi bir şansımız yok binalar yıkılarak yok oldu..

Ölenlerin yakınlarına miras düştü : ölen kişileri sağ göstermek mümkün değil..

6 Şubat Depremleri sonrası, Şubat ayı sonuna kadar enkaz altından çıkan ve ölen kişilerin defin işlemleri Belediyelerin cenaze hizmetlerinde kayıtlı ve tamamı nüfus dan düşürüldü..

Ben Kahramanmaraş'ı biliyorum 114 kişinin kimliği henüz tespit edilemedi.. çünkü yakınları müracaat etmediği için dna örnekleri alınamıyor

Siyasette bu tür olayları 31 Mart 2024 kadar daha çok göreceğiz..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi