Osmaniye Yolları !

Osmaniye Yolları !

    Kervan Pastanesi, yada ALPEDO , Kervan Lezzetler gurubu yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu , davetlisi olarak, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi , Kariyer günlerinde Sami Kervancıoğlu dinlemek üzere.. Osmaniye yollarına düştük..

    Osmaniye bizim bir parçamız..

    Dün gazeteciler ile birlikte Osmaniye ilimize gitmek üzere yola çıktık..

    Hoş sohbet , muhabbet ile Otoyola vardığımız da yolların bozulduğunu gördük.. böyle yol mu ? olur demeye başladılar meslektaşlarımız..

    Tabi genç arkadaşlar bilemiyorlar : Gavur dağı yolunu kıvrım kıvrım yolu bilmiyorlar.. sonra Özal eserini bilemiyorlar..

    1984 yılı da başlanan otoyolun ve tünellerin bittiği günden bu yana ciddi bir asfalt yapılmadığını biliyor um .. yol bozulmuş artık tamir istiyor.. yenileme istiyor , üzerinden çok seneler geçti..

    Osmaniye girdik, çevre yolundan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine ulaştık.. Sami Kervancıoğlu söyleşisi öncesinde bizi karşıladılar.. ağırlamak istediler..

    Öğle yemeğine içli köfte var ! denildiğinde herkesin gözü ışıldadı.. onlar Maraş ‘ın analarımızın yaptığı gibi içli köfte bekliyorlardı. Yumurta gibi.. ayrı bir yapılış şekli ve bize uymayan damak zevki ile karşılaşınca , kişi başına 5 adet içli köfteyi az bulanlar, ilk köfteyi yedikten sonra  bir birine ikram etmeye başladı..

    Allah aşkına ye benim tabakta kalmasın yarışı başladı.. tabağını bitiren ise nadir oldu..

    Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanıurfa, Adıyaman , aslında Halep ve Şama kadar bizim yemek kültürümüzün bir birine çok benzediğini biliriz..

    Ama son 30 yıldan bu yana o birliği sağlayan Nenelerimiz, Annelerimiz vefat edince genç kuşak , o geleneği yaşatamadı.. Osmaniye de gördüğümüz bu oldu..

    Ancak : Maraş’ın mutfağı çok farklıdır..

    Bugün : öz Maraş yemekleri yapan annelerimizin sayısı da her gün azalıyor ama , burada iş Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize düşüyor..

    Belediye Şehir Lokantası açarak: burada sadece Maraş yemekleri yapması gerektiğine inanıyorum.. yemek kültürümüz kayıp olmamalı..

    Neyse yemekten sonra : Anfiye geçerek, Kervan Lezzetler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu dinledik..

    Sakarya dan başlayıp , Trabzon caddesine inmesini, bugün 9 ayrı şirketle 36 ülkeye ihracatı Türkiye de Bakkal ve Market olmak üzere 170 bin noktaya dondurma ulaştırmasını , kısaca başarı hikayesini gençlere antaltı..

    Balık gölde mi ? büyür ? , Deniz de mi ? büyür ! sorunu sorarak, gençlere ,” hocalarınızı  iyi dinleyin, dürüst olun, çalışkan olun, çalışın üretin, Denizlere açılın, küçük gölde bir şey olmaz, yani Türkiye dışına çıkın..

    2022 yılında yurt dışında ihracat noktamızı 30 yapmak istiyorduk bugün 36 ülke oldu.. önümüzdeki dönem hedefimiz en az 50 ülke olmalı” diyorum.. dedi..

    Kariyer günleri sonunda, öğrencilere dondurma ikramı yapıl hatıra resimleri çekildi ve sonra biz yeniden Kahramanmaraş yoluna düşecektik ki . Küresel Gazeteciler Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı başkanın daveti üzerine Osmaniye Gazeteciler Cemiyetine giderek hoş sohbet yaptık..

    Yeni internet yasası ve düzenlemeleri konuştuk..

    Gayet güzel olacağını ifade eden başkan Avcı: “ Merdiven altı internet veya sosyal medya yayıncısı kalmayacak, her sitenin, internet yayıncısının sahibi, genel yayın müdürü, yazı işleri müdürü muhabirleri belli olacak,” müjdesini verdi..

    Bizlere akşam yemeği ikram eden KGK Yerel Medya Meclis Başkanı ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ‘ya teşekkür ediyorum..

     Sonra Kahramanmaraş dönüş yaparak Osmaniye turumuzu tamamladık.

     Bugünlük bu kadar bizden bir yazı dostlar , okuduğunuz için teşekkür ediyorum..

     İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi