Öldük, Bittik Mi?

Öldük, Bittik Mi?

Sevgili Okurlarım,

Son yıllarda toplum olarak en büyük sıkıntılarımızdan biri karamsarlık oldu. Daha güne başlarken “Öldük, bittik, mahvolduk” sözlerini duyar olduk. Elbette ekonomik sıkıntılar var, elbette deprem sonrası yaralarımız tam olarak sarılmış değil. Ancak sürekli olumsuzluklara odaklanarak hem kendi moralimizi bozuyor hem de çevremize karamsarlık yayıyoruz.

İSO İlk 500 açıkladı, ben moral buldum, bu şirketler bizim şirketimiz, hepsi benim şirketim ! emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Oysa etrafımıza biraz dikkatli baktığımızda umut veren birçok gelişmeyi de görebiliriz.

Önceki gün Gaziantep yolundaydım. Tomsuklu Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde yükselen Kipaş Kağıt Fabrikası'nı görünce inanın kendi malımmış gibi sevindim. Çünkü o yatırım sadece bir fabrikanın yükselişi değil; üretimin, istihdamın ve geleceğe duyulan güvenin göstergesidir.

Daha sonra Martı Ev Gereçleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mikail Utlu'yu ziyaret etme fırsatı buldum. Fabrikayı gezdik, üretim hatlarını gördük, ihracat faaliyetlerini dinledik. Ülkemize kazandırılan dövizi, sağlanan istihdamı ve verilen emeği yerinde görünce bir kez daha gurur duydum.

İşte bu yüzden sürekli “öldük, bittik” demenin kimseye faydası yok.

Şehrimizin değerleriyle gurur duymalıyız.

Martı Ev Gereçleri, Kahramanmaraş'ın metal mutfak eşyaları sektöründe önemli bir yere sahip. 2007 yılında ev tipi mutfak eşyaları üretimiyle başlayan bu yolculuk, bugün dünya pazarlarına ulaşan bir başarı hikâyesine dönüşmüş durumda.

Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firma, aylık 200 bin adet üretim kapasitesiyle teflon, seramik ve granit kaplamalı mutfak gereçleri üretiyor. Yüzün üzerinde çalışanıyla hem istihdama katkı sağlıyor hem de Kahramanmaraş'ın üretim gücünü dünyaya taşıyor.

En çok dikkatimi çeken noktalardan biri ise firmanın Ar-Ge çalışmalarına verdiği önem oldu. Değişen müşteri taleplerini takip ederek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler geliştirmeye çalışan firma, bugün başta Afrika ve Orta Doğu olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Kaliteden ödün vermeden üretim yapma anlayışıyla hareket eden Martı Ev Gereçleri'nin sahip olduğu TSE, ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgeleri de bu hassasiyetin bir göstergesi.

Burada bir özeleştiri de yapmak gerekiyor.

Bizler sanayicilerimizi yeterince tanımıyoruz. Fabrikalarımızı gezmiyor, yapılan yatırımları yerinde görmüyoruz. Sanayicilerimiz de zaman zaman kapılarını daha fazla açmalı, şehirle daha fazla buluşmalı. Bir bardak çayın etrafında kurulacak samimi sohbetler, bu şehrin üretim hikâyelerini daha geniş kitlelere ulaştıracaktır.

Kahramanmaraş'ın sanayicileri ve iş insanları bu şehrin en önemli değerleri arasındadır. Kimisi tekstilde, kimisi metal sektöründe, kimisi enerjide, kimisi gıdada, kimisi kuyumculuk, ayakkabıcılık, kısaca ülkemiz için üretmeye devam ediyor.

Bugün bütün zorluklara rağmen yatırım yapmaya devam eden, fabrika kuran, ihracat yapan ve istihdam oluşturan her iş insanı alkışı hak ediyor. onlar benim kahramanlarımdır.

Çünkü onlar sadece kendi işletmelerini büyütmüyor; Kahramanmaraş'ın, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyorlar.

Ben üretim yapanı gördükçe mutlu oluyorum.

Fabrika bacaları tüttükçe umutlanıyorum.

İhracat rakamları arttıkça gururlanıyorum.

Bu nedenle karamsarlığı bir kenara bırakıp, çalışanı, üreteni ve yatırım yapanı daha çok konuşmalıyız. Her işletmemizin bir basın danışmanı olmalı sesini dünyaya duyurmalıdır.

Öldük mü?

Hayır.

Bittik mi?

Kesinlikle hayır.

Çalışan, üreten ve yatırım yapan insanlar olduğu sürece bu ülkenin de bu şehrin de geleceği vardır.

Kahramanmaraşlı çalışır üretir dünyaya satar , bu şehirde taş üstüne taş koyana teşekkür ediyorum, Dr. Mikail Utlu beye kolaylıklar diliyorum.

Kalın sağlıcakla dostlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi