Mustafa Buluntu ve Basın !

Mustafa Buluntu ve Basın !

    Ben bugüne kadar hep şunu savundum:

    Gözünle gördüğün her olay doğru değildir.. Perdenin arkasına bakmak gerekir.. dedi kodu ile kimseye iftira atma !

    Her söyleyen söz doğru değildir.. kimin ne söylediğine bakmak gerekir.. gıybet kanser gibi insanı yer bitirir iftira ise cehennemde yakar..

    Kul hakkı var ! : Birine iftira atıyorsun ahrette büyük çetin bir hesap günü var.. Maraş verseler üzerine Gaziantep de bonus verseler seni kurtarmaz.. cehennemde yanarsın..

    Önceki gün Akşam bir yerdeyiz: Mustafa Buluntu , İmar planı yaptı, imar da yolsuzluk yaptı, mahkemelerde yargılandı. Cezaevinde yatacaktı.. şu milletvekili kurtardı.. iddiasını üzerine basarak söyledi..

    Bende bir gazeteci olarak bu şehrin 42 yıllık basın hafızasıyım böyle bir olayı hatırlamadığımı ısrarla söylemem üzerine : Sen Mustafa Buluntu’yu destekliyorsun dediler.. bize de eti keti vurdular.. bakalım şimdi ne diyecekler ?

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Buluntu , bugün basın ile bir araya gelerek hakkında ortaya atılan iddialara net cevap verdi..

    Aslında ben bu konuları soracaktım : Mustafa Şirin benden önce davranarak sordu.. bizden fazla yaşayacak her hal de.. Allah uzun ömür versin..

    KMTSO Başkan adayı Mustafa Buluntu : Sorulara samimi cevap verdi..

    Buluntu : “  Şehir planını şehir plancıları yapar ortaya çıkan imar planı belediyeler tarafından onaylanın ve Harita Mühendisleri ise imara açılan imar palanı yapılan yerin haritasını çıkarır. Oda bizim işimiz..

    Bir harita Mühendisinin : İmar planı yaptığı bugüne kadar görülmemiştir.. kanunen mümkün değildir..

    Şehir plancısının yaptığı imar üzerinde : Harita Mühendisinin bir santim oynama hakkı yoktur.. biz olanı haritasını yaparız.. mevcut hali ile..

    30 yıllık harita mühendisiyim bugüne kadar benimle ilgili mesleğimle ilgili açılmış tek bir dava yok.. İşim de başarılı olduğumu dostlarımız söylüyor.. Ancak , Harita mühendisi ile Şehir Plancısının imar çalışması hep bir birine karıştırılıyor..

    Karacasu da belediye seçimi öncesinde seçim kazanma oyunlarına maalesef bizleri de karıştırdılar.. Şehir Plancısının yaptığı imarın bir haritasını yaptık, neyse onu yaptık.. Bu konuda bizimle ilgili açılmış bir dava yok, 30 yıllık mühendis olarak hakkımızda açılan bir dava yok.. bizde hepsini sizler gibi duyuyoruz.. bu yeni bir olay değil..

    Ancak: Nereye aday olsam bazı guruplar, hemen karalama kampanyasına başlayarak, hakkımızda : “ Karacasu, Serintepe, yok bilmem nerede yaptığım imar çalışması,” diye gündeme getriler.. Ben şehir plancısı değilim, imarı ben yapmak, ben harita mühendisiyim..

    Teknik bir konu herkes bilmeye bilir ama sizler kanalı ile bir kere daha söylüyorum: Şehirlerin şehir planını , şehir plancısı yapar, yapılan imar üzerine bizde teknik olarak haritasını çıkarız.. Ben şehir plancısı değilim , Harita Mühendisiyim.. Karacasu da da Serintepe de şehir plancısının yaptığı imarın , haritalarını biz yaptık ,” diye iddialara cevap verdi..

    30 yıllık meslek hayatında hakkında açılmış hiçbir dava olmamasına rağmen, sürekli ortaya yalan üretenlere ne demek gerekir ? , söylenecek söz bulamıyorum..

    Herkes hesabını ahrette verecektir:  KMTSO Başkan adayı Mustafa Buluntu güzel bir cevap verdi: “ Ben liderim, projelerimle konuşurum, 30 yeni proje ile adayım, dedi kodu ile işim olmaz, kimseye iftira atmam.. şu anda 29 meslek komitesinde 100 ayrı ekip sahada çalışma yapıyor 10 bin üyenin elini sıkacak.. hepsi ile toplantı yaptım, Başkan Şahin Balcıoğlu ve ekibi ile alakalı bir tek kem söz bizden çıkmaz , çıkmayacak bu sebeple kim ne derse desin, nasıl bir iftira atılırsa atılsın biz onlara çiçek vereceğiz,” diye konuştu.

    Kırılma, küsme olur mu ? sorusuna Buluntu : “ Seçim , demokrasi , bir yarış bunun bir kazananı bir kaybedeni elbet olacaktır, biz kazandığımızda herkesi yanımıza alacağız , bu seçimin kaybedeni olmayacak biz birlikte Kahramanmaraş olacağız.. Meclis toplantılarımız 10 bin üyeye de açık olacak herkes izleye bilecek fikrini söyleye bilecek bu sebeple bu seçimin kaybeden tarafı olmayacaktır, diyerek güler yüzü ile pozitif enerji verdi..

    Basın toplantısında Projelerini anlattı. Yeni OSB yerlerini anlattı, Pazarcık da ki OSB yerine hemen sahip çıkmamız gerektiğini anlattı.. Küçük esnafı Sanayici yapmak için orta ölçekli OSB kurulması gerektiğini ifade ederek gazetecilerin sorularını cevapladı..

    Şahin Balcıoğlu ve Mustafa Buluntu  29 Meslek komitesinde seçimi kazanmak için çalışırken, KMTSO seçimlerinde Mustafa Buluntu ekibinin oy pusulasının beyaz olacağını ilan eden Mustafa Buluntu.. “ Yüksek katılımlı bir seçim yapacağız,” diye noktayı koydu..

    Bugünlük bu kadar

    İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi