Mesele İz Bırakmak !

Mesele İz Bırakmak !

Pazar günü , Ak Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanifi Toptaş ile Osmaniye iline komşu mahallelerimiz gittik.. Dönüklü de mola vererek, Çağırgan , Hacılar, Gölpınarı, Sıdaklar, Kalakaya , Çokran içine alan bir yolculuk yaptık.. zor coğrafya sabah 08 30 da çıktık , 19 da zor geldik..

Bize bu bölgeyi tanıtan Merhum Muhtar Durdu Kuşçu’yu rahmetle andık..

Dede Muhtar Ali Gümüş Muhtarımız Antalya’ya gittiği için onu göremedik..

Harun Akyol , hacı arkadaşımız bizleri misafir etti, ayranı içtik.. çardağında oturduk..

Kısaca güzel dostları gördük.. Çağırgan deresi , Bunsuz yaylasını , Çokran şelalesini yeni yolunu konuştuk..

Hanifi Toptaş , Cumhur İttifakı adayı ve Ak Parti adayı olarak her mahalle sakinlerinden güçlü bir destek istedi.. onları dinledi.. aslında çok yapılacak bir iş kalmadığını gördük..

Yerinde dönüşüm : Köy evleri , çelik evler gündem konusu..

Bu bölgeyi biz ilk defa : 1985 yıllarda adını duyup tanımıştık.. o zaman yolu yoktu.. Dönüklü Mahallesi veya Sır ‘a kadar araba ile gidilir ondan sonra atla , katır veya eşekle ulaşım sağlanırdı..

O günden sonra : Siyasi toplantılarda, sürekli gündeme getirdik.. yazdık çizdik..

Ak Parti iktidarı ile burasının yolları açılmıştı..

Yaz aylarında Hacılar Harun Akyol arkadaşıma giderdim ama ordan daha uzak noktaya gitmiyordum..

10 yıl sonra gerek büyükşehir Belediyemizin , Gerekse Onikişubat Belediyemizin yaptığı hizmetleri görünce vay be ! Diyerek hayrette kaldım.. çünkü yapılan hizmetin anlatılamadığını gördüm..

Onikişubat Belediyesi her dereye bir köprü yapmış üzerine : Onikişubat Mührünü vurmuş.. onlarca köprü !..

Bilgi Kültür evi yapmış, çocuklara oyun alanları ve oyuncaklar koymuş, Kahramanmaraş Merkez de ne varsa lüks sitelerin içinde ne varsa dağların başına onu yapmış..

Elektrik, Su , Yol olmayan , köy iken mahalle olan yerlere , Asfalt yol, Kilit Parke, öyle ki bir tek ev dağ başında ona kilit parke yol yapılmış..

Avrupa bu yapılan hizmetlerin yanında sınıfta kalır.. böyle bir hizmet hayrette düştüm.. niye duyurulamadığını görünce şaştım kaldım..

Yaparsa Ak Parti yapar sözü burada tam yerine oturmuş.. Bu ülkede yaparsa Ak Parti yapar gerisi de : Heykel yapar dostlar..

Gördük ki : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanları Mehmet Fatih Erkoç, Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 10 yıldır bu köy mü , Mahallemi her ne ise buraya yapılan hizmetleri anlatamamışlar..

1992 yılında ilk defa bölgeye İHA ve TGRT çekim yapmaya atla gittiğim gün gözümün önüne geldi..

At yuvarlanır bende düşer param parça olurum diye Kamera ve Fotograf makinasını ata yükledim ben yürüyerek gitmiştim..

Bugün hemde sıcak asfalt üzerinden gidilen mahalle yolları ve kilit parkeli sokaklar ve dağ başında bir ev ! Nereden nereye ?

Sözün özü : Hanefi Mahçiçek hizmetlerinden dolayı herkes teşekkür ediyor ve dua ediyor.. Büyükşehir Belediyesine ana yol ve sıcak asfalt için teşekkür ediyorlar..

Başkan Mehmet Fatih Erkoç , Kırsaldan Merkez’e doğru hizmet verdiğini çok iyi bilen biriyim, Hanefi Mahçiçek de en uzak köye kadar kilit parke, asfalt, Bilgi kültür evi okullar yaptığın biliyoruz ama bunların yeterince anlatılmadığını gördüm..

Maraş benim vatanım diyerek taş üstüne taş koyana teşekkür ederim..

Onikişubat da Sosyal Belediyecilik dışında fazla bir hizmet kalmadığını da söylemek gerekir diyorum.. Yaparsa Ak Parti Yapar diyorum.. Mesele iz bırakmak, hoş bir seda bırakmaktır..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi