İŞ DIŞI BULUŞMA !

İŞ DIŞI BULUŞMA !

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 3. Düzenlenen iş dışı buluşma toplantısı , mantık, düşünce, verilen emek doğru !..

    Ancak : yanlış olan bir yanı var ki : Bunu mini bir şehir içi , Mahalli Fuar çevirmek gerekir..

    Şöyle ki : Büyük makine imalatı yapanlar var , örnek Mehmet Fındık gibi.. çok küçük imalat yapanlar var yüksük imalatı gibi..

    Kahramanmaraş’ta orta ölçeğin üzerinde en son rakam ne bilemiyorum ama 813 firma var, KOBİ dediklerimizle bunun sayısı 1500’leri bulmaktadır..

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası yeterli gelmeyecektir.. Bu sebeple Fuar alanında veya EXPO 2023 alanında : Her meslek gurubuna bir stant oluşturmak, büyük makine imalatı yapanlar ise video ve fotoğraflı sergi ile katılarak tanışma ve kaynaşmayı görsel olarak yapmak gerektiğine inanıyorum..

    Sohbet güzel, ayak üstü yeme içme tamam, masa masa gezerek tanışma tamam ama burada gördüğüm bir masaya bakıyorum: Gazeteciler küme olmuş, bir masaya bakıyorum, iplikçiler küme olmuş, bir masaya bakıyorum stk başkanları küme olmuş herkes tanıdığı ile sohbet ediyor..

    Oysa : İş Dışı Buluşma da , tanımayanlar, yani bir biri ile alış veriş yapmayanlar, iş kolu olarak bir birini tanımayanların bir araya gelmesi tanışması birinci hedef olarak seçilmişti..

    Bu toplantının verimli olması için artık bunu Mahalli Fuar dönüştürmek gerektiğine inanıyorum..

    Her meslek gurubu odası bayrağı altında : kendi imalatı olan ürünlerin bir örneğini sergilemelidir..

    Üyeleri orada temsil edilmelidir..

    Örnek : ayakkabı imalatı yapanlar , birkaç takım ayakkabı, Gömlek imalatçıları birkaç gömlek, Kuyumcular Odası birkaç Maraş Burması, Dondurmacılar – Lokantacılar odası bayrağı altında örnek ürünlerini, İplik sektörü ipini, makine sektörü makinasını en azından videolu gösterisini, Marangozlar Odası , ahşap işliğinin örneğini, Enerji sektörü Güneş panel ve Jeneratörlerini..  gibi her meslek odası üyelerinin ürünlerini sergilediği gibi , kart vizitelerini veya listesi olan broşürlerini orada tanışmak istediklerine vermesi gerekir..

    Kahramanmaraş Tarım ve Sanayi şehri ciddi imalat yapan imalatçımız var..

    Bugün Efendioğlu Sucuk ve Kavurma da , yeni markamız oldu, Türkiye dört bir yanına ürün satıyor..

    Süt ürünleri markalarımız oluşmaya başladı..

    Kuyumculuk, özellikle Bayan Ayakkabıcılığı, Oymacılık, makine imalatı, Çelik kapı ve Ahşap kapı imalatında söz sahibi olmaya başladık.. Tekstil de Türkiye üretiminin yüzde 34 yapıyoruz.. Enerji de elektrik üretiminde bugün Türkiye yüzde 12 elektrik ihtiyacını biz karşılıyoruz..

    238 bin gencimiz gece gündüz çalışarak üretim yapıyor ama bunu ne kadar tanıta biliyoruz işte bu sebeple KMTSO , bu iş dışı buluşmasını, Esnaf odaları, meslek odaları, ile birlikte artık mahalli bir fuar dönüştürmeli bana göre açılış ve Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 3 gün açık olan bir mahalli fuar olmalıdır..

    Dünyamız Küçük ilçe oldu, Türkiye bir mahalle , Maraş ise bu mahalle de bir sokak önemli olan bu sokağı dünyaya açmaktır..

    Bir eve gittim, ablamız el işleri yaparak internet üzerinden dünyanın her yerine satıyor.. takdir ettim..

    Bir başka abimiz evinin odasında imal ettiği ahşap sehpaları internet üzerinden her tarafa satıyor, takdir ettim.. işte bunları bu mahalli fuarımızda ücretsiz tanıtma imkanı sunulmalıdır..

    Onun için diyorum ki : İş dişi buluşma artık, “ KAHRAMANMARAŞ SANAYİ VE EL SANATLARI FUARI “  olmalıdır..

     Teklif bizden , takdir, KMTSO başkan ve yönetiminden..

     Bizden söylemesi.. iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi