İki Büyük Değerimiz !

İki Büyük Değerimiz !

    Ali Sezal: Kahramanmaraş Belediyesini borçlu olarak aldı, Kasasında para olan bir belediye olarak devir etti..

    Milletvekilliği yaptı, Ak Partinin kuruluşunda yer aldı.. Kahramanmaraş ve ülkemize hizmet eden çok değerli bir ağabeyimizdir.

    Üniversite okudum, tahsil yaptım diye hava yapmadı. Çiftçilik yapmaya üretmeye ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etti.

    Kahramanmaraş’ın büyük değeri, yaklaşık 2 aydan beri hastane de yatıyordu, biz hep şöyel dua ettik: “ Allah’ım Ali Sezal ağabeyimize iki iyilikten birini ver!” diye..

    Ali Sezal ağabeyimizi öğle namazına müteakip : çok büyük emek verdiği ve temelini , Prof.Dr . Necmettin Erbankan ile birlikte attıkları Sultan Abdulhamithan camii de son yolculuğuna uğurlayacağız..

    Ali Sezal ağabeyimiz son 60 yılın yaşayan tarihi idi.. Mekanı cennet olsun..

    Çok yazacak konusu var ama bugünlük bu kadar diyorum..

    Mehmet Balduk:

    Sosyal Medya da : “Mehmet Balduk, İstanbul da Kalp Krizi sonucu vefaat etti , yada öldü “ yazılarını gördüm..

    Resmini Facebook koydum , sadece Mehmet Balduk yazdım.. öldü yazamadım..

    Mehmet Balduk ağabeyimiz öldü diyemedim..! Mehmet Beşen ağabeyin paylaşımını , paylaştım..

    Dünden beri düşünüyorum: Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasını nereden nereye getirdiğini yazmaya kalkarsak, günlerce yazmamız gerekir..

    KMTSO Onursal Başkanı Mehmet Balduk, her zaman şunu söyledi: “Kahramanmaraş” ben demedi.. Kahramanmaraşlı sanayici olsun dedi..

    Kahramanmaraşlı girişimci bir fabrika daha yapsın, benim olmasa da olur, bir iş adamımız daha olsun, Kahramanmaraşlı sanayici olsun! ,  dedi..

    Başkanlığı döneminde bir fabrikasını iki edemediği gibi 400 dönüm tarla satarak sosyal işlere harcadı.. varını yoğunu Kahramanmaraş verdi.. Mehmet Balduk olmak kolay değildi..

    Mehmet Balduk baba idi.. nasıl mı ?

    KMTSO Onursal Başkanı Mehmet Balduk için kim ne derse desin o benim gözümde : Emre ve Nazlı Ceylan’ın babası idi ama Kahramanmaraş’ın babası idi.. Hayır için gelen hiç kimseyi geri çevirmezdi..

    Elinden geleni varını , yoğunu isteyene verirdi..

    Bir fabrikamın yanına bir fabrika daha kurayım demez, hayır işlerine koşardı..

    Teşvik ile Kahramanmaraşlı kalkınsın diye : bizlere görev vermişti.. Kahramanmaraş’ın teşvik kapsamına alınması için Adana da Gazete bastırmaya gitmiştim.

    Dönüşte : yorgunluk ve uykusuzluk sebebi ile uyuyarak takla attık , trafik kazası yaptık..

    O günü gayretleri ile Kahramanmaraş’ta bugün bu kadar fabrika var dostlar..

    Teşvikten yararlanan , parasına para katanlar olduğu gibi mağduru da biz olduk..

    O güzel insan Mehmet Balduk ağabeyimiz :  İnsandı ! duyguları vardı ! 8 Mart 2004 de trafik kazası yapıp ameliyattan çıktığım da , altın gibi kalbi olan Mehmet Balduk, benim başımda uyanmamı bekliyordu..

    Gözümü açtığım zaman Mehmet Balduk görmüştüm..

    KMTSO Onursal Başkan Mehmet Balduk tek hedefi vardı, ben değil, Kahramanmaraşlının kalkınması ve yeni fabrikaların kurulması idi..

    O sebeple biz basın olarak Mehmet Balduk ile mücadele verdik, Kahramanmaraşlı yüzlerce sanayici çıktı.. ama bu yapılan fedakarlığı kaç kişi biliyor ?

     TOBB Başkan vekili , KMTSO Başkanı iken Mehmet Balduk, istese çok uygun kredilerle Nazar Tekstil Fabrikasını bir 30 şirketli Holding haline getire bilirdi.. ama Mehmet Balduk ağabeyimiz: Önce Kahramanmaraşlı kalkınsın ! dedi..

     Hastane de bize şunu söyledi : “ Bu mücadelede malınız canınız zarar gördü, ama bu fabrikalarda çalışacak işçilerin hayır duası sizlere yeter , onların çocuklarının duasını bilseler de bilmeseler de alırsınız ! bilmeseler de alırsınız!  “ demişti..

     Çok konu var Mehmet ağabeyle o  kader çok ortak anılarımız var..

     Bugünlük bu kadar

     İkindin namazı ulucami buyurun dostlar..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi