Hafızamı Kaybettim !

Hafızamı Kaybettim !
Bugün Mübarek Kurban Bayramı ! Bayramı yazmam gerekiyor ama yazamıyorum.. Bayramın güzelliklerini yazmam gerekiyor.. yazamıyorum depreme takılıp kaldık !..
Merhum Kemal Sunal'ın bir filminde : bir çiklet fabrikasında çikletlerin içine güzel sözler yazması gerekiyor ama hani o hep , kasap, bakkal, ev kirası, elektrik parası, su parası yazıyor !" ya işte bizde öyle olduk.. kalemi elimize alınca 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen deprem yazıyoruz..: Bizden o kadar çok şeyi alıp git tiki bugün bunları saymaya imkanım yok..
Bayramı yazmak istiyorum: Kaybettiğim yakınlarımın isimleri gözümün önüne geliyor.. iyi de böyle de Kurban Bayramı yazısı olmaz ki diyeceksiniz ama olmuyor..! 6 Şubat depreminin tırsmasını halen atlatamadık..
Benim 44 yıllık gazetecilik arşivim , Kahramanmaraş Gazetesinin 19 yıllık gazete arşivi gitti.. bugüne kadar yazdığım 7 kitabın yazılı dosyaları gitti.. kısaca bizim hafızamızı kaybettik bugünden sonra ne yaparız orasını bilemiyorum..
Türk filmi veya yabancı filmde: Kaza sonucu hafızasını kaybeden adam misali olduk bugün Kahramanmaraş , Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye ile depremden etkilen 11 ilin için de evi yıkılan insanların yaşadığını ancak onlar bilir..
Bir aile düşünün 54 kişi toprağa vermiş geride 19 yaşında bir genç kalmış.. siz onun ne yaşadığını nasıl bileceksiniz ?
Tıp öğrencisi son sınıfta o artık doktor demek gerekiyor ama aile acısı onu derinden yıkmış acısını tarif etmek mümkün değil..
Mezarlık da : pörtlek dudaklar, sicim gibi inen göz yaşı , sizi buna Kurban Bayramını nasıl anlatacaksınız..?
Geçmişe gitmek istorum hafızamız yok.. her şey silinmiş..
Geçmiş yıllarda gazete arşivini önümüze alır, ne yazmışız , ne yazmamışız ona bakardık.. bugün böyle bir arşiv yok..
Diplomam gitti, Gazetecilik mesleğine başladığım 1979 den bu güne kadar çalıştığım yayın kuruluşlarından aldığım tanıtım kimlik kartlarım gitti.. Başbakanlık, Basın Yayın Enformasyon genel müdürlüğü iken aldığım Sarı Basın Kartı, Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı kurulunca aldığım sarı basın kartı hatıra olarak saklıyorduk onlar gitti..
Kahramanmaraş Gazetesini çıkarmaya başladığımız günden bu yana Her gün yazdığım : Köşe yazımızın arşivi gitti.. kısaca 19 yıllık hafızamızı silindi.
Bayram gelmiş benim neyime diyemiyorum , tüm bunlara rağmen telefon, mesaj ile sesimi duyurmaya çalışıyor bayramı his ederek yaşamak istiyorum..
Ama 6 Şubat Depreminin şehitlerinin mezarları ki 13 bin yakın şehit mezarı ve başındaki yakınlarına bakınca , bizim bayram yazımız de böyle çıkıyor..
Şeyhadil Mezarlığında bulunan Anne , Babam, akrabalarımı bile huzur içinde ziyaret edemiyorum..
Neyse sevgili dostlar
Sizleri üzmek istemem Bayramınız Mübarek Olsun !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi