Göksun Elmasının 10 Faydası !

Göksun Elmasının 10 Faydası !

Eski yılın son günü (Dün) Göksun İlçemize gittim..

KGK Meclis Başkanı ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyet Başkanı İsrafil Avcı ile Göksun çıkarması yaptık : Nuh Zafer Vural, Gökhan Sürücü kardeşlerimle bir araya geldim.. Göksun varıp ta elma yazısı yazmadan geçmek , her şeyden önce Göksunlu elma çiftçilerine ayıp olur.. Göksun olur da Elma olmaz mı ?

Göksun halkının Kuyumcu Selim ağabeyi , Göksun Ziraat Odası Başkanı oldu yine kuyumcu Selim idi , bugün Göksun Belediye Başkanı oldu , yine Kuyumcu Selim.. gurur ve Kibir yok, gönül insanı Selim Cüce Başkanım..

Başkan ile Göksun Elmasını konuştuk : Elma, besleyici içeriği sayesinde sağlığımız için birçok fayda sağlayan bir meyvedir. Göksun elması olursa değeri çok fazlıdır..İşte elmanın ve her gün elma yemenin sağlığımıza olan bazı önemli faydaları :

1. Zengin Besin İçeriği

Vitaminler ve Mineraller: Elma, özellikle C vitamini, potasyum ve az miktarda A, E ve K vitamini içerir.

Diyet Lifi: Elma, özellikle kabuğuyla yendiğinde iyi bir lif kaynağıdır ve sindirim sağlığını destekler.

2. Sindirim Sağlığını Destekler

Elmada bulunan lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler. Ayrıca, bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olan prebiyotik etkisi vardır.

3. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

C vitamini içeriği bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

4. Kalp Sağlığını Korur

Lif ve antioksidanlar, kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürebilir.

Potasyum içeriği, kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.

5. Kan Şekerini Kontrol Altına Alır

Elma, düşük glisemik indeksi ve lif içeriği sayesinde kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Bu da diyabet riskini azaltabilir.

6. Kilo Yönetimini Destekler

Elma, düşük kalorili ve yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırır ve aşırı yemeyi önler.

7. Antioksidan Kaynağıdır

Elmada bulunan flavonoidler ve polifenoller, hücrelere zarar veren serbest radikalleri nötralize ederek kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.

8. Beyin Sağlığını Destekler

Araştırmalar, elmada bulunan antioksidanların, özellikle quercetin’in, yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatabileceğini göstermektedir.

9. Diş Sağlığına Katkı Sağlar

Elma yemek, tükürük üretimini artırarak ağız içindeki bakterilerin azalmasına ve dişlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.

10. Kanser Riskini Azaltabilir

Elmada bulunan antioksidanlar ve fitokimyasallar, belirli kanser türlerinin riskini azaltabilir.

Her Gün Elma Yemek İçin İpuçları:

Elmayı kabuğuyla birlikte tüketmek, daha fazla lif ve antioksidan almanızı sağlar.

Aşırı tüketimden kaçının, dengeli bir diyet içinde elmayı yer verin.

Elma, sağlıklı bir yaşam için ideal bir atıştırmalıktır ve düzenli tüketildiğinde vücudunuza birçok yönden fayda sağlayabilir.

Göksun Elması bir marka haline getirmek gerek reyha ve kokusu bile kendini his ettiriyor bunun için Göksun Ziraat Odası, Belediye, Kaymakamlık el ele vermeli tanıtım için çalışmalıdır..

Bugünlük bu kadar hoşça kalın sağlıcakla kalın !

Regaip Kandilinizi Tebrik ederim , Hayırlı kandiller

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi