Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez

Merhum Mehmet Akif Ersoy şairimiz böyle diyor ya işte o gün bugün!..

Bir milletin arasına bölücülük girmediği müddetçe düşman giremez. Milletin fertleri aynı fikirle hareket ettiği takdirde o milleti silâhla sindirmek, yok etmek mümkün değildir.

650 yıl Osmanlı , Türk Milleti olarak bu topraklarda : Hristiyanlar, Ermeniler, Rumlar başta olmak üzere, Renk, Irk, Mezhep , din ayrımı yapmadan Osmanlı – Türk Milleti olarak huzur içinde yaşadık..

1850’den sonra Osmanlı Devletini içine sızan hainler şunu söyletti ki : Girmeden tefrika bir millete düşman giremez , Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” evet ..

Koca Osmanlı’yı içeriden yıkarken, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ise 7 parçaya bölmek devletçikler kurmak, köle bir millet yapmak için sürekli bölme yıkma projesi gündemde oldu..

Sevgili okurlarım : Kuran-ı kerim de Bir ayet: “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti.

İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz. (Âl-i İmrân,103.)” Bir hadis: “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.”

Tefrika, bugünkü anlamda bölücülük, ayrımcılık demektir. Milletleri ayakta tutan unsurların başında birlik ve beraberlik gelmektedir. Birlik ve beraberliğin olmadığı milletlerin zayıflaması ve yıkılması çok kolaydır.

Göktürk vezirlerinden meşhur Tonyukuk’un kitabesinde şöyle bir ibare bulunuyor: “Yufka olanın delinmesi, ince olanın kırılması kolaydır. Yufka kalın olursa delinmesi, ince yoğun (kalın) olursa kırılması zordur.”

Çok bilinen eski bir menkıbe vardır. Bunu Oğuz Han’a da Cengiz Han’a da isnat ederler. Bunun üzerinde durmayacağız, fakat menkıbenin verdiği ders çok önemlidir. Biz o dersi alalım:

Hükümdar ölmeden evvel çocuklarını yanına çağırır; onlardan birine, bir ok vererek kırmasını emreder. Çocuk onu kolayca kırar. İki ok verir, çocuk onları da kırar. Üç ok verir onlar da biraz zorlukla kırılır. Sonunda birçok oku birden vererek kırmasını emreder. Çocuk aciz kalır. Bunun üzerine der ki hükümdar:

Siz birbirinizden ayrılırsanız, hepinizi bu ok gibi birer birer kırıp parçalarlar; eğer birlik olursanız, hiçbir kuvvet sizi kıramaz.

Birlik düşüncesini zayıflatan, bölücülüğü doğuran sebeplerden biri soy sop ayrımcılığı, köylü şehirli, merkez taşra ayrımıdır. Hiç kimse doğarken ırkına, milliyetine müdahale etme, milletini seçme güç ve iradesine sahip değildir. Bu yüzden bir insanın soyundan sopundan dolayı övünmesi veya yerinmesinin mantığı yoktur. Bunun gibi başkalarını da ırkından dolayı kınamaya, yermeye veya durup dururken başka ırklara karşı üstünlük taslamaya da hakkı yoktur.

Milleti meydana getiren insanlar bir makineden, bir tornadan çıkmış mekanik parçalar değildir. Dolayısıyla farklı soylardan meydana geldikleri gibi, farklı düşüncelere de sahip olabilirler; ancak farklı olmaması gereken maddi ve manevi kavramlar da vardır. Bunların başında milli ve manevi değerler çevresinde birlik olma fikri gelmektedir. Eğer birlik olmazsa kargaşa çıkar, anarşi çıkar. Ortak değerlerde birlik sağlanamazsa insanların hiçbir şekilde birbirine güveninden de söz edilemez. Din, bayrak, devlet, millet, vatan hususunda birlik olmuyorsa millet olma şuurundan bahsedilemez.

Türk milleti asırlardır birlik, beraberlik içinde hareket etmiş; savaşta-barışta, düğünde cenazede, felakette-şölende ortak bir tavır sergilemiş; beraber ağlamış, beraber gülmüştür. Bu yüzden milletimizin kökü çok derinlerdedir.

Mevzu uzun : Siyasette bugün böl parçala taktiği uygulanıyor.. Aman oyuna gelmeyelim, birlik olalım, Hükumeti nasıl yıkarız hesabı içinde de muhalefet daha çok belediye kazanması ile erken seçim diyecekler oyuna gelmeyelim..

Belediye Başkan adayına, Meclis üyesi adayına, Parti yönetimine kızmış olabiliriz ama oyumuzu ülkemizin bölünmez bütünlüğü için vermeliyiz..

bizden söylemesi..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi