Ekonomik Kriz Nerede ?

Ekonomik Kriz Nerede ?

Bugün 22 Eylül 2024 Pazar , keyifli bir pazar yazısı için bilgisayarın başına oturduğumda aklıma ekonomik kriz takılıyor..

Ülkemizde öyle bir ekonomik kriz var ki (!..) dün akşam saat 22 00 – 24 00 kadar korna seslerinden uyuyamadım ? Bu nasıl ekonomik kriz..?

Fenerbahçe 1- 3 Galatasaray dedi.. maçın sonucu ilan edildi ve kıyamet koptu.

Maç bitti , Galatasaray taraftarı sokaklara döküldü.. 2 saat boyunca korna sesleri ile şehir inledi.. Şampiyonluk maçı değil, final maçı değil, daha ligin başındayız, şampiyon olsa anlayacağım da bu ne ? Bu nasıl ekonomik kriz ? Takıldım.. kaldım..

Her türlü kahve den , Muz , Parfüm, Meyve, Bayanlar için Takı ürünleri, Konfeksiyon ürünleri, gereksiz yüzlerce kalem ürün ithal eden Türkiye de ekonomik kriz var diyen yalan söylüyor demektir..

Dış ticarette öne çıkan ürünler: içinde lüks tüketim malı veya olsa da olur , olmasa da olur diyeceğimiz ürünler olması dikkatimi çekti.

Siyaset yaparken doğruları söylemeyiz , bir oy uğruna yalan dolan işimiz, Sapla – Samanı bir birine karıştıran siyasetçiler konuşmaya başladıkların da en fazla ithal edilen ürün 2 milyar 303 milyon dolar ile buğday oldu. Buğdaydan sonra sırayı 1 milyar 83 milyon dolar ile soya fasulyesi ve 917 milyon dolar ile ham ayçiçeği yağı aldı. Bu 3 ürün, toplam ithalatın yüzde 34,5'ini oluşturdur diyerek söze başlarız ama bu ürünlerden 35 Milyar Dolarlık ihracat yaptığımızı söylemeyiz : gereksiz ürünleri ithal eden adamlarını korurlar , doğru rakamları söylemeyiz.. ama ekonomik kriz var deri..!..

Rakam doğrudur ama biz , ayçiçek yağı ihracatı yapıyoruz, un ihracatı yapıyoruz, makarna ihracatı yapıyoruz, gıda ürünleri ihracatı yapıyoruz da demeyiz..

Yerli muz yesek ölür müyüz ? Dünya muz ticaretinde Türkiye ithalatçı konumda olup ithalatın %96,5'ini Ekvator, %2,9'unu Kostarika oluşturmaktadır.

Yerli Muz üretimi her geçen gün artıyor ve ithalat da geriliyor onun müjdesini de vereyim..

Ülkemizde Ekonomik kriz var mı ? Yok mu ? Akşamki manzaraya bakın, gereksiz ithal ettiğimiz ürünlere bakın kararı siz verin !..

İyi Pazarlar Dostlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi