Dördü on yedi geçiyor

Dördü on yedi geçiyor
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçemizde meydana gelen 7.7 ile 7.6 iki ayrı deprem şehrimizi yıktı geçti..
Güzel güzel uyuyorduk, 6 şubat pazartesi günü yapacağımız işler vardı hepsinin hesabını yapıyorduk ama evdeki hesap çarşıya uymadı..
Betül bağırıyor , anneeeee babaaaaa diye , kapı çarpıyordu.. elektrik kesilmiş uyandık sallanıyorduk.. ilk aklıma gelen şaadet kelimesi getirerek ezan okumak oldu..
sonra üst kat terasa çıktık.. orada ise İslahiye merkezli 6.1 depreme yakalandık, sonra koşarak aşağı indik.. sonra arabamıza binerk parkın kenarına çektik..
arabasına binen kaçıyordu.. sonra biz sabah olmasını bekledik.. deprem olduğu kesin de nerede ? bunu bilemiyorduk..
elektrik yok, su yok, doğalgaz yok, telefon yok, internet yok, dolayısı ile sıkıştık kaldık, bir ara telefon çaıştı.. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim beyi aradım bilgi verdim telefon gitt..
hava aydınlandı.. Penta Park çökmüş, bir çok bina yıkılmış.. bizim Bacanak Yaşar Yılmaz evinin yıkıldığını öğrendik.. yardıma koştuk..
Tabi : Kar ve yağmur tüm hızı ile yağıyor, vardık..Bacanak ailesi çıkmış oğlunun yanına gitmiş, ancak kiracı enkaz altında askerler kurtarmak için çalışma yapıyor..
Çarşıya gedim. her yer yıkılmış.. enkaz altından bizi kurtarın feryatları yükseliyor..
Üzerinde ev olan, altında dükkan , fırın, lokanta, pastane ve benzeri ateş ile işi olan dükkanlar olduğu tüm binalarda deprem sonrası yangın çıktı..
Bu da bize şunu gösterdi ki : artık apartman altında dükkün olmaması gerekiyor, çünkü dükkanı genişletmek için sutun kesenler.. duvar yıkanlar, ateşli iş yeri de deprem sonrası çıkan yangınları gördük..
Devletimiz : yeni yapılanmada artık apartman altına iş yeri ruhsatı vermemesi gerekiyor çünkü bir çok kişi yanarak can verdi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi