Devlet'e Meydan Okuma !

Devlet'e Meydan Okuma !

    Geçtiğimiz Pazar günü : Bunaltıcı sıcak ve nefes kokan sınıflarda , Milyonların umudu memur memur olmak içindi..

     Geçmişte olduğu gibi : Gençlerin hayalini çalanlar ortaya çıktı.

     Ancak bu defa biraz farklı çıktı: Benim okuduğum Devlet'e Meydan Okuma olarak görüyorum.

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayın duyulması üzerine talimat verdi..: Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara’da iki adrese baskın yapıldı.

     2017 yılında ki soruların noktası , virgülü ile aynı soru olduğunun ortaya çıkması bir çok konuyu gündeme taşıdı..

     Ancak bu defa : soru hırsızlığı değil , bir meydan okuma vardı..

KPSS sorularındaki skandala ilişkin Devlet Denetleme Kurulu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Alınan bilgiye göre, Mali polis bir yayınevinin iki farklı şubesine baskın yaptı. Polis ekiplerinin aramaları sürüyor.

     YÖK'ten açıklama

      YÖK Başkanı Erol Özvar, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

      ÖSYM Başkanı görevden alındı

      KPSS'de yaşanan skandal ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

     Ankara kulislerinde konuşulan ise : Bir çok kişinin göz altına alınacağı , bir çok tutuklama da olabileceği ifade ediliyor..

     Yayın evi, Matbaa , Soruyu hazırlayan ekip, basım yapan, dağıtım yapan, ve bin dolara soruların satıldığı iddiası ise kafaları çok karıştırdı..

     KPSS sorularını İncelemeye alan YÖK , yüzde yüz tam puan alan ve aynı sorulara aynı şekilde doğru aynı sorulara aynı şekilde yanlış cevap veren Memur adayları tek tek incelenecek ve böylece iddialar gerçek mi ? değil mi ? hepsi ortaya çıkacak..

     Akşam bir çok yorumcu : KPSS sorularının internet üzerinden yayılması ve verilmesinin , FETÖ ‘nün devlette meydan okuması olarak okuduğunu gördük..

      Her şeyden olduğu gibi : Muhalefet KPSS sınavından oy çıkarma peşine düşerken, sınavın büyük ihtimalle iptal olacağı ve önümüzdeki aylarda yeniden yapılacağı söyleniyor..

      Ankara da Polis, Savcılık , dün gece sabaha kadar görev yaparak her yeri didik didik arıyor.. bu arama sonunda ne çıkacak bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz..

      KPSS İPTAL EDİLMELİ

      Bu hale gelen ve sosyal medya da dolaşan bilgiler doğrultusunda, suçlular cezasını çekerken, KPSS ise iptal edilerek Eylül gibi yetişirse yeniden yapılmalıdır..

      Milli Eğitim Bakanlığı alacağı 20 bin öğretmeni ise geçen yıllık KPSS sonuçlarına göre alır, mesele kalmaz..

      İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi