Bekir Doğan
Depremi Fırsata Çeviremedik!
Depremi Fırsata Çeviremedik!
Türkiye’de gitmediğim il kalmadığı gibi birçok ilçeyi de gezdim. Belediyeleri ziyaret ettiğimizde başkanların bize söylediği: "Hükümet destek verse şurada istimlak yapar, geniş cadde açarım!" sözünü hep duyduk.
6 Şubat 2023 sabah saat 04:17’de asrın felaketiyle Kahramanmaraş Merkez’deki daracık sokaklar ve otopark olmayan binalar, iş yerleri yerle bir oldu. Allah, "Alın size istimlak bedeli ödemeden şehir alanı" dedi ama biz bunu göremedik... ;Fırsata çeviremedik !
Asrın felaketini fırsata çeviremedik...
Çarşıyı, pazarı, TOKİ konutlarını, Azerbaycan Mahallesi'ni, Emlak Konut’un yaptığı yerleri geziyoruz; işin doğrusu benim görmek istediğim gibi değil.
40 yıldır yazarız, her mahalli seçimde belediye başkan adayları geniş bulvarlar açacağını vaat ederler, binaların altına otoparklar yapacaklarını söylerler. Bugün geldiğimiz noktada bunların hiçbirini göremiyoruz. Azerbaycan Mahallesinde bir kısmında var onu de es geçmeyelim..
Yatay mimari hoş, göze güzel görünüyor ama: Tarım alanlarını öldürmek yerine, Kahramanmaraş şehir merkezi Ahırdağı yukarı kaydırılmalı, ova tarım alanları korunmalıydı.
Şehir merkezi dağıtıldı, büyük bölümü Önsen tarafına gitti. Önsen bölgesine yeni bir ilçe kurulmalı. Aplemi Uğur Böceği olmalı, ismi de UĞURLU ilçesi olmalı; böylece Uğur böcekleri ve Uludaz daha iyi tanıtılmalıdır.
Bazı dostlar, "Karşıyaka ilçesi olsun" diyor ama: Karşıyaka İzmir’de olduğuna göre o isme gerek yok. Uğur böceklerine sahip çıkma adına burasının ismi, yani Kahramanmaraş’ın üçüncü merkez ilçesi UĞURLU ilçesi olmalıdır. Uğur böcekleri burada yaşıyor !
Bin yataklı hastane, yeni yapılacak 8.500 konut ile UĞURLU ilçesinin nüfusu 400 binleri bulacak. Bu sebeple hemen planlama yapılarak, belediye yeri, kaymakamlık, tüm kamu kurum müdürlüklerinin yerleri bugünden belirtilmeli. Aksi takdirde yarın belediye, kaymakamlık ve kamu külliyesi yeri aramaya başlarız.
Akyar, Karacasu, Önsen konutları ile Kahramanmaraş’ı dağıttık mı, topladık mı bu tartışmanın zamanı geçti; konutlar yapıldı, vatandaş içinde oturuyor. Bize düşen, bugünden sonra yeni ilçeye odaklanmalıyız.
SÖZÜN ÖZÜ: Bazı vekillerimiz yeni ilçe kurulmasına karşı çıksalar da, merkezde depremi fırsata çeviremedik. Modern ilçe kurarak bugünden sonrasını fırsata çevirmek gerek. Kaymakamlık, belediye binalarını ve kurum binalarını da TOKİ yaptırarak hızlı adım atmamız gerekiyor; yarın fırsat kaçarsa, biz zor yaparız.
Bugün mübarek cuma, 7. orucumuzu tutuyoruz. Hayat hızlı akıyor, duracak bir dakikamız bile yok. İlgilileri göreve davet ediyorum.
Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ve Türkiye’nin Tarım Gerçeği
13 Mayıs 2026 Çarşamba 06:40İnsan’a İnsan Olmak Yakışır!
12 Mayıs 2026 Salı 05:02AK Parti ve Savunma Sanayi
10 Mayıs 2026 Pazar 15:00Narlı ve Köroğlu Ailesinin Mutlu Günü !
09 Mayıs 2026 Cumartesi 23:08“Ülkenin Sahibi Biz Miyiz?”
09 Mayıs 2026 Cumartesi 07:56Zaman mı Değişti? Biz mi Değiştik?
08 Mayıs 2026 Cuma 06:58Siyasileri Hopsait Kim Düşürüyor !
07 Mayıs 2026 Perşembe 06:36“Sen Yanmazsan, Ben Yanmazsam…”
06 Mayıs 2026 Çarşamba 08:12Mübarek Topraklar ve Osmanlı’nın Sessiz İzleri
05 Mayıs 2026 Salı 07:53Sel Gider, Hışı Kalır!
04 Mayıs 2026 Pazartesi 05:16
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.