Alkışlar Erkoç’a

    2014 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir yasası ile Kahramanmaraş Büyükşehir olması sonucu  yeni bir dönem başladı.

    Ak Parti kurulduğu günden başlayarak içinde olan , ilçe başkanlığı, il başkanlığı yaparak , Kahramanmaraş il ve ilçelerinin kırsalının sorunlarını çok iyi bilen  Fatih Mehmet Erkoç, kurucu il başkanı olduktan sonra hizmeti , kırsaldan şehir merkezine doğru getirmek için çalışmaya başladı.. çok güzel çalışmalarda yaptı..

    Kahramanmaraş ilinin en uzak sınır köyünden Kahramanmaraş merkezi doğru sıcak asfalt, parke yollar, alt yapı, su başta olmak üzere hizmetler peş peşe geldi..

    O dönem : Erkoç çalışmıyor , hizmet etmiyor diyenlere Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışıyor dediğim zaman bize cephe alan , bize bilmem ne diyenler, Erkoç düşmanı olanlar, yanında dost gibi görülüp iş alıp ekmeğini yiyen hainler ona sürekli darbe vurdu.., Kırsal kesim çok sonra Erkoç kıymetini anladı..

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Fatih Mehmet Erkoç ‘un bana göre eksiği, yanına iyi danışman tutamadı. Dost görünen yanında duranlar ise kuyusunu kazdı bugün hiç biri yanında değil.. Bu sebeple Erkoç , Yaptığı hizmetleri anlatamadı.. İşi bilen haberciliği bilen , Bir basın danışmanı tuta bilse çok güzel hizmetlerini anlatacaktı.. ama olmadı.. yanına dostları yaklaşamadı , kurtlar onu parçalamak için hep yanı başında durdu..!

    Sonra Kahramanmaraş merkeze girerek : Kaledibi yer altı çarşısının yanına alt geçit yaptı, Karamanlı ve Çukuorva Anadolu lisesinin kavşağını yaptı.. Kuzey çevre yolunu açtı.. Önsen köprüsünü ihale etti.. işi alan firma başladı bıraktı.. Tamamlamak ise Bugünkü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e nasip oldu..

    Neyse biz konuyu çok dağıttı asıl meseleye gelelim..

    Pazar günü Bertiz de Güreş Festivali ve Dulkadiroğlu belediyesi tarafından eski sahanın yıkılarak yenisinin yapılması ve açılışı vardı..

    Herkes gibi bizde oradaydık..

    Valimiz, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşunun başkanları müdürler ve bir çok yetkili kişiler : Bertiz boyalı da güreşleri izlemeye geldi..

    Cazgır anons ettikçe : gelenler alkışlandı..

    Bertiz halkı naziktir, kibardır, güzel insandır.. Muhalefet partisinin temsilcisini bile hoş geldiniz alkışlaması yaptılar..

    Ancak : Kahramanmaraş ilk büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç gelince alkışlama bir başka oldu..

    Cazgır : “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kurucu başkanı gönül insanı sayın Mehmet Fatih Erkoç alanımıza gelmiştir,” dediği zaman ayakta uzun süre alkışlandı.

    İnsanların gözünün içi gülüyordu.. yüreklerinde Erkoç sevgisi vardı..!

    Dünkü yazımı önce dönün onu bir okuyun, bunun ne demek olduğunu iyi anlarsınız.. Bertizin yolları yazımı iyi okuyun !..

    Biz de ene en yüksek seviye de : birinin yükselmesini istemeyiz, uzayan kol bizden olsun diyemeyiz..başını kaldıranın başına vuruz..

    Sayın Mahir Ünal’a Aksu tv de canlı yayında sorduğum İnternet yasası, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Tarım alanlarının planlaması sorum Televizyonlara, gazetelere, internet sitelerine haber oldu.. Türkiye’nin dört bir köşesindeki gazeteci dostlar arayarak tebrik ettiler..ama bir meslek taşımız tebrik ederim abi diyemedi.. kıymet bilemiyoruz uzayan kol bizden olsun diyemiyoruz..

    Göreve gelenler ise : Bir basın danışmanı tutup iyi ve doğruları , doğru yere mesaj verelim demeyiz.. öyle ya bugün hangi belediye başkanı bir basın danışmanı var ? .. hangi iş adamımızın bir basın danışmanı var..?

    Ben yaptım doğru oldu.. ben en iyisini bilirim mantığı bizde maalesef ön planda gidince uzayan kol bizden olamıyor..

    Oysa : Bertiz Boyalı da , verilen net bir mesaj vardı, bunu oraya gelen siyasiler okuyamadı.. anlamadı.. uzayan kol bizden olmasın mantığı sanki ağır bastı gibi geliyor bana..

    İşin doğrusu bende şunu beklerdim: Fatih Mehmet Erkoç , “ Bekir bey ne gördünüz ,” diye sormasını beklerdim ama galiba oda farkına vardı mı ..?

    Mesele burada.. Bir basın danışmanı olması gerekir ama onu görmek koklamak gerekir bizde ki sıkıntının temeli bu..

    İlk defa sıcak asfaltı Kahramanmaraş’ın tüm kırsal köyleri Fatih Mehmet Erkoç döneminde gördü.. Kilit parke ile bu dönem tanıştı..

    Bertiz halkı da : Tribünlerden net bir mesaj verdi.. masaj alan oldu mu ? , halk ne demek istedi.. ? anlayan anlamıştır..

    Çok söze gerek yok mesele bu..

    İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi