Ak Partililer Ozan Oldu !

Ak Partililer Ozan Oldu !

Yazarlar, şairler , ozanlar, doğrudan söz söyleyemediği zaman hiciv ustalığını göstermiştir. Ya da Aşık Muhsuni gibi doğrudan “Amerika Katil Katil” demiştir.

Bizde söyledik : Pazarcık, Dulkadiroğlu , Türkoğlu, Çağlayancerit, Ekinözü, Göksun , Nurhak da Elbistan da seçimi kazanamazsınız diye.. söyledik.. söyledik..

Doğruyu söyleyince : suç bizim oluyor olsun dedik.. köşemizde yazdık..

Bende bugün bir şair yazar olarak : edebiyatçı ve hiciv üstadı gibi bende sizlere ozanca sesleneceğim..

Açık yazanların sözlerini size taşıyacağım..

Ak Partili vekiller ve il ve ilçe yönetimi bugün suçlu arıyor !

22 yıl önce : Halkımız dedi ki Reisim-izden selam geldi yeter ! : Bad-ı saba selam söyle o Reise , Mübarek hatırı hoş tur, başımızın tacıdır ?, Köyler, Mahalleler Bize mesken oldu kahveler hanlar, çalışırız pazarlar, oylar Reise dedi Maraşlı..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmaya başlayınca göz yaşları içinde konuşmasını dinlerlerdi..

Aylar yılları hesap ettik , ceyhan nehri gibi çağlayıp akmış üzerinden geçmiş 22 yıl , halkın sesini Reis siyaset duvarı sebebi ile duyamaz olmuş .. il ilçe yönetimleri dayatma vekiller halk oyu bize veriyor havasına girince 31 Mart hezimeti kaçınılmaz olmuş , bunu gören gözler, kalemler yazdı ama okuma zahmetinde bile bulunmadılar..

Kahramanmaraş’ın şairi yazarı çoktur.. Elbistan yiğit evladı :

Aşık Yener söylediği gibi :

Efendim dünyada bütün rezalet ,

Yıllar yılı başımızda taç bizim ,

Vicdansızlar adam yer de marifet ,

Gerçeği söylesek hemen suç bizim

Koca Reisi kandırıp : ithal dayatma vekiller ile Ankara’yı kandıranlar, 10 yıldır belediye başkanı olamayanı kırmızı çizgisi ile dayatanlar, Kahramanmaraş kalesini yıkanları söylersek suç bizim !..

Ankara’da türlü türlü plan var

İstanbul’da açık açık talan var

Seksen bine köpek satıp alan var

Hele sorsak gıymatımız kaç bizim

Halkın istemediği Belediye başkan adayları, Belediye Meclis üyeleri, halkın istemediği yönetimlerle sahneye çıkanlar Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Reisi bu hale düşürdüler ! Bunun hesabı elbette sorulacak bir gün.. vatandaş bunu bekliyor..

Çok beylerin villası var adada

Çekmecede dört Levent de Modada

On beş nüfus aç yatar tek odada

Bir metrelik yerimiz yok hiç bizim

Saraylarda oturan : halka kulak tıkayan beylerden sesimizi Ankara’ya reise duyuramadık Reis aşkı o kadar ağır bastı ki vatandaş ya boş oy attı, ya da sandıklara gitmeyerek sesini Ankara ya duyurmaya çalıştı.. ozanımız söylüyor ya :

Aşık Yener hele bozma asabı

Soysun dursun fırsatçılar kasabı

Bir gün sorulacak bunun hesabı

En sonunda alınacak öç bizim.

Bugün Türkiye Reis den hesap sormasını bekliyor, Mübarek Ramazan Bayramı sonrası bazı kulakların kesilmesi gerekiyor haydi Reis görev sizin !

Kabar da günlük 40 bin varil petrol bizim , Hesap etsin aylar yıllar yüz bin varil mi nedir nedir, Kendim gurbet elde gönlüm sılada, Gitmiyor kervanım yollar kış mıdır nedir reisim..

Malatyalı İbrahim : Ak Partililerin durumunu yıllar önce söylemiş: Bu gün Ak Partiye gönül veren Reisi sevenler vekillere ve yönetime bu türküyü söylüyor..

Gözyaşlarım ince ince

Durmaz oldu sen gidince

Neredeydin senelerce

Şimdi mi geldim aklına?

Belediyeleri kaybeden Reis ve ak Parti Sevdalıları bugün bu Türküyü söylüyorlar ama Ankara bu Türküyü duyar mı bilemiyorum.. Halkın Sesi Cumhurbaşkanına ulaşırmı bilemiyorum..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi