Kayseri de Uçak Yapıldı mı ?

Kayseri de Uçak Yapıldı mı ?
Danimarka’ya ihraç edilen THK-5A uçağı 1951’de Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikasında üretilerek 7 Haziran 1952’de Danimarka tesciline kabul edilerek OY-ACK tescilini alan uçak, ihracatı yapılan ilk Türk uçağı unvanına kavuşmuştur.

Kayseri de Uçak Yapıldı mı ?

Kayseri Uçak Fabrikasını Kapatarak Gaz Ocağı Fabrikası yapanlar, Makinalarını bugünkü Kayseri Hava Alanı altına kömenlere işte belge bu !

Danimarka Kopenhaga yolunuz düşerse, Sağlık Müzesinde 40 yıl ambulans uçak olarak kullanılıp, emekli olmuş bir uçağın altında ki küçük yazıyı okuyun. Burada, “Bu ambulans uçağı, 40 yıl deniz aşırı topraklarımızda( şimdiki Grönland ve Faroe Adaları ) insanlarımızın sağlığı için çalıştı, hem ona ve hem de bu uçağı yapan Kayseri Uçak Fabrikası Personeline şükranlarımızı arz ederiz." Ambulans uçağını (hem de 1930lu yıllarda) yapıp, ihraç etmişiz. Danimarka’ya ihraç edilen THK-5A uçağı 1951’de Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikasında üretilerek 7 Haziran 1952’de Danimarka tesciline kabul edilerek OY-ACK tescilini alan uçak, ihracatı yapılan ilk Türk uçağı unvanına kavuşmuştur. Danimarka’da ambulans, posta uçağı olarak kullanılan THK-5A bir defaya mahsus olarak mahkum nakli amacıyla da kullanılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.