Okumuş'tan Muhteşem Çıkış !

Okumuş'tan Muhteşem Çıkış !
Okumuş'tan Muhteşem Çıkış !BEKİR DOĞANKAHRAMANMARAŞ/ Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, " Kahramanmaraş'ta Yapacak çok işimiz var , tam zamanı şimdi" sloganı ile muhteşem bir çıkışı yaptı.Kahramanmaraş’ın...

Okumuş'tan Muhteşem Çıkış !
BEKİR DOĞAN
KAHRAMANMARAŞ/ Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, " Kahramanmaraş'ta Yapacak çok işimiz var , tam zamanı şimdi" sloganı ile muhteşem bir çıkışı yaptı.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçe Belediye Başkanı Osman Okumuş, yaklaşan yerel seçimleri öncesi Büyükşehir için aday adayı olduğunu Ramada otel de düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.
Otel girişinden başlayarak salona kadar süsleme ve sloganlarını sıralayan Başkan Osman Okumuş, : “Gençlik yıllarımdan itibaren bir hedefin, dahası bir tutkunun yolunda yürüyorum. Türkiye’nin kalkınmasının, refahın tabana yayılmasının, sosyal adaletin ve sürdürülebilir bir toplum yaşamının yolunun Anadolu’da cazibe merkezleri oluşturmaktan geçtiğine inanıyorum.
Metropol şehirlerde olan tüm imkanların bulunduğu, ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmış, tüm ihtiyaçları karşılayan yaşam merkezlerinin ve sosyal donatıların olduğu üreten şehirler hayal ediyorum. Anadolu’nun Cazibe Merkezi olan şehirler.


Henüz 33 yaşında iken, Türkoğlu’nun Beyoğlu beldesinin Belediye Başkanı olarak seçildiğimde işte bu vizyonla başladım. İlçede ne varsa, beldede de o olacak, dedim. Belde kalkınırsa ilçe kalkınır, ilçe kalkınırsa şehir kalkınır, şehir kalkınırsa Türkiye kalkınır, dedim. Bir gün Kahramanmaraş Türkiye’nin Cazibe Merkezlerinden biri olacak ve bu kırsaldan başlayacak, dedim. İşte bütün meselem bu idi. Nitekim, Beyoğlu’nda 10 yıl içinde kırsal kalkınma hamlesini gerçekleştirdik. Tabandan adım adım ilerledik. Ve ardından, Türkoğlu dönemi başladı.
“Değişim-Dönüşüm-Değer” felsefesi ile “Türkoğlu Modeli” adını verdiğimiz icraatlar dönemini başlattık. Sayısız projeye imza attık. Başta şehirleşme olmak üzere sanayi, tarım, turizm, kültür, spor ve eğitim alanlarında ilçenin nerdeyse tüm çehresini değiştirdik. Türkoğlu 2023 yılı başında Kahramanmaraş’ta en çok katma değer oluşturan ve merkez ilçeler dışındaki tek metropol ilçesi haline geldi.
Kırsaldaki başarımız özellikle genç iş gücünün ilçe genelinde kalıcı hale gelmesini sağladı. Bu durum Türkoğlu genelinde 3 farklı organize sanayi bölgesinin kurulmasında çok önemli bir etkendir. 2023 yılı başında ilçe genelinde nerdeyse sıfır işsizlik rakamlarına ulaşıldı. İlçe toplam nüfusunun %75’inin kırsalda yaşaması ile dengeli bir şehirleşme modeli ve metropol bir ilçe oluştu. İnsanımızın doğduğu yerde doyması ve yaşam kalitesinin artması bir Belediye Başkanı için kutsal bir vazifedir.
Biz bugüne kadar 5 ayrı spor kompleksi yaptım , bu sebeple tam zamanışimdi diyorum..
Neden Adayım?
Kahramanmaraş benim özel projem. Yerel yönetimler ise uzmanlığım, tek işim, tek odağım.
33 yaşında Beyoğlu Belde Belediye Başkanı olduğumda, kalkınmayı yerelden başlatarak, bir gün bu kadim şehri ihya ve inşa etme sözü verdim.
O gün geldi.
Kahramanmaraş'ı sadece ayağa kaldırmak için değil; şaha kaldırmak için geliyorum.
Şehrimdeki kamu, yerel yönetim, iş dünyası, sivil toplum ve vatandaş iş birliğinin en güzel örneğini vermek için geliyorum. Ben buna kader birliği, diyorum.
Şehrimdeki her canlının hayatına dokunmak, yaşam kalitesini artırmak ve bunu sürdürülebilir hale getirmek için geliyorum.
Büyük işler, büyük projeler ve büyük ekipler gerektirir. Kahramanmaraş büyük düşünmeyi hak ediyor.
Şanlı tarihinin ışığında memleketimi geleceğe taşımak ve her anlamda kaliteyi artırmak için geliyorum.
Şüphesiz ki, her zorluğun altında bir kolaylık vardır.
İnancımla, birikimimle, vizyonumla, azmimle ve Büyük Türkiye ülkümle ben hazırım.
Şimdi Tam zamanı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.