ILS de Pazartesi Montaj Başlıyor

ILS de Pazartesi Montaj Başlıyor
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi Hava Alanı ile alakalı olarak :

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi Hava Alanı ile alakalı olarak :

ILS de Pazartesi Montaj Başlıyor

BEKİR DOĞIAN

KAHRAMANMARAŞ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u yolcu eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi : “ 35 yıldır sözünü ettiğimiz ILS cihazı montajına 7 Ekim 2024 Pazartesi günü başlıyoruz,” dedi.

Kahramanmaraş Hava Alanında bir basın toplantısı yapan Vahit Kirişçi , yanına aldığı milletvekilleri il başkanı ve ilçe başkanları ile süreci anlattı.

Yılan hikayesine dönen , daha önce çalındığı söyleyen cihazın Kahramanmaraş’a bugün geldiğini Pazartesi teslim alınarak montajına başlanacağını söyledi.

Vahit Kirişçi : Ekim ayı sonuna doğru montaj işi bitecek, Sivil Havacılık ilan edilecek Kahramanmaraş pistine her türlü hava şartlarında 1400 metreye kadar yaklaşa bilindiği ve bu cihazın devre alındığı duyurulacak bundan sonra buraya her türlü uçak iniş yapacaktır.” dedi.

Kahramanmaraş hava alanına yağmur, sis, engeli sebebi ile görüş alanı 6 bin metreye düştüğünde uçakların komşu illere gittiğini anlatan Vahit Kirişçi : “ Artık kasım ayında inşallah buraya gelen uçaklar şehrimiz hava alanına iniş yapa bilecek çünkü bu cihazla görüş mesafesi 1400 metreye inmiş olacaktır.. Pazartesi günü cihazın sandıkları açılacak Kahramanmaraş DHMİ tarafından teslim alınacak, ihaleyi alan Koreli firma montaja başlayacağını müjdesini verdi.

İl Başkanı Burak Gül, Büyükşehir Belediye başkanı Fırat Görgel, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, Ömer Oruç Bilal Depgici, Tuba Göksal, ilçe belediye başkanları, Ak Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Basın Toplantısı sonrası ise Acil Durum Hastanesi inşaatını incelemeye giderek bugün müjdeli habere nokta koydu..

camlica1-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.