Gül : 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam

Gül : 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam
AK Parti’nin Filistin davasını savunmaya devam edeceği söyleyen Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Burak Gül :

Gütl : 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam

Kahramanmaraş AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 7 Ekim 2023 de İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırıların birinci yıl dönümünde bir araya geldiklerini belirterek, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kınadı.

AK Parti’nin Filistin davasını savunmaya devam edeceği söyleyen Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Burak Gül :
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında savunmasız Filistinli sivillerin hedef alındığı ve bu saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail’in 7 Ekim’i bahane ederek işlediği soykırımı örtmeye çalıştığını vurgulayarak, “7 Ekim’i meselenin başlangıç noktası gibi kabul eden yaklaşımları kesinlikle kabul etmiyoruz. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam şiddetle kınıyoruz..

Gül : geçtiğimiz bir yıl içinde İsrail’in saldırıları sonucu 17 bini çocuk, 11 bini kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, bu saldırıların yeni bir boyut olmadığını, süregelen bir soykırımın devamı niteliğinde olduğunu ," söyledi.

Batı’nın Çifte Standardı ve Uluslararası Sessizlik

Başkan Burak Gül: İsrail’in Batı tarafından korunarak Ortadoğu’da kaos ve istikrarsızlık kaynağı olmaya devam ettiği ifade edilerek, Batılı devletlerin İsrail’i kınamakta bile cesaretsiz davrandıkları eleştirildi. “İnsan haklarını savunduğunu iddia eden uluslararası kurumlar, bu durumu durdurmak için yeterli çabayı göstermemiştir. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur,” dedi.

Ayrıca, İsrail’in Nazi Almanyası’na benzetilerek, soykırımcı ve ırkçı bir ideolojiye sahip olduğu belirtildi. İsrail’in Ortadoğu’da kaos yaratarak tüm bölgeyi tehdit ettiğine dikkat çekildi ve durdurulmaması durumunda bölgenin daha da büyük bir tehlike altına gireceği ifade edildi.

İslam Dünyasına Eleştiri ve Türkiye’nin Liderliği

Basın açıklamasında, İslam dünyasının bu vahşet karşısında yeterli tepki gösterememesi eleştirilerek, Türkiye’nin liderliğinde daha güçlü bir İslam dünyasına duyulan ihtiyacın altı çizildi. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, Türkiye’nin Filistin davasını her platformda savunduğunu, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle Filistin halkının yanında olduğunu belirtti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” sözlerine atıfta bulunularak, Türkiye’nin bölgesel ve küresel sorunlarda güçlü bir iradeye sahip olmasının ne kadar hayati olduğu vurgulandı. Açıklama, Filistin davasının sadece bir halkın mücadelesi değil, tüm insanlığın vicdan davası olduğu mesajıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.