Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Kahramanmaraş Gazetesi
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
24
09:32 “İstanbul'un fethi, tahrip edilen bir şehrin imarıdır, hayat bulmasıdır”
09:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı
09:24 “Türkiye, dünyada eşine az rastlanır bir başarı hikâyesi yazmaktadır”
09:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı
05:59 Hacılar Türkiye'ye Dönüyor
05:42 Bayramın Son Günü, Fırsat Varken!
05:09 Yaylalarda Kar Bereketi: Bir Yanda Çiçekler, Bir Yanda Karlar
04:54 Gediz Gürlekliler 2. Kez Keşkek Şenliğinde Buluştu
18:12 Kütahya Simav Ak Parti İlçe Teşkilatında Bayramlaşma
15:45 Sürpriz Misafire Anlamlı Hediye: Kitaplar ve Dostluk Sohbeti
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa
  2. Siyaset
  3. Geleceğimize Işık Tutacak Sağlam Adımlar Atıyoruz

Geleceğimize Işık Tutacak Sağlam Adımlar Atıyoruz

Geleceğimize Işık Tutacak Sağlam Adımlar Atıyoruz
Yayınlanma: 08 Mayıs 2026 Cuma 05:07
AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. MEHMET ŞAHİN:“bu Düzenleme, Geleceğimize Işık Tutacak Sağlam Adımların Yolunu Açacaktır”

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. MEHMET ŞAHİN:
“bu Düzenleme, Geleceğimize Işık Tutacak Sağlam Adımların Yolunu Açacaktır”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, görüşmeleri tamamlanan yapı güvenliği ve kentsel dönüşüm düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Genel Kurulu selamlayarak başlayan Şahin, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin millet hafızasında derin izler bıraktığını belirterek, deprem bölgesinin bir ferdi olarak kürsüde bulunduğunu ifade etti.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Şahin, 1939 Erzincan Depremi’nden bu yana birçok büyük afet yaşandığını hatırlatarak, 6 Şubat depremlerinin ise tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olduğunu söyledi.

“11 ilimizi etkileyen ve dünyada eşine az rastlanır büyüklükte iki büyük depremle karşı karşıya kaldık” diyen Şahin, deprem sonrası başlatılan inşa ve ihya çalışmalarının devletin tüm kurumlarıyla birlikte kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Bölgede 1.240 şantiyede yaklaşık 110 bin personelin görev yaptığını belirten Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalar dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Şahin, “Yaşadıkları tüm acılara rağmen devletine olan inancını güçlü tutan depremzede vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kanun teklifinin yalnızca teknik bir düzenleme olmadığını vurgulayan Şahin, teklif ile birlikte riskli yapıların tespit edilerek yenileneceğini, vatandaşların güvenli konutlara daha hızlı kavuşacağını ifade etti.
Yeni dönemde sağlam zemin, doğru proje ve sıkı denetim anlayışının esas alınacağını belirten Şahin, yapı güvenliğinin yanı sıra yangın güvenliği konusunda da önemli düzenlemeler getirildiğini söyledi.

TOKİ projelerine yönelik düzenlemelerin dar ve orta gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştıracağını dile getiren Şahin, TOKİ eliyle bugüne kadar 1 milyon 762 bin sosyal konutun vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Şahin ayrıca, kooperatiflerde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçileceğini, tapu süreçlerinin daha şeffaf ve güvenli hale getirileceğini, aidat düzenlemeleriyle vatandaşların keyfi uygulamalardan korunacağını ifade etti.

Tapu ve kadastro sisteminde dijitalleşmenin güçlendirileceğini belirten Şahin, değerleme raporlarının elektronik ortamda paylaşılmasıyla şeffaflığın artacağını ve spekülasyonların azalacağını söyledi.

İmar ve çevre düzenlemeleriyle kaçak yapılaşmaya karşı daha güçlü yaptırımlar getirileceğini kaydeden Şahin, yapı denetim sisteminin de zemin etütlerinden beton kalitesine kadar her aşamada daha etkin hale getirileceğini ifade etti.

Atıl durumdaki Hazine taşınmazlarının sosyal konut üretiminde değerlendirilmesinin ve bürokrasinin azaltılmasının da teklifin önemli başlıkları arasında yer aldığını belirten Şahin, deprem sonrası yerinde dönüşüm süreçlerinin hızlandırılmasının güçlü şehirleşme adına hayati önem taşıdığını söyledi.

Türkiye genelinde 2 milyon 262 bin bağımsız bölümün dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Şahin, 81 ilde toplam 264 bin bağımsız bölümün yapımının da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam ettiğini açıkladı.

Konuşmasının sonunda teklifin özünü “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışının oluşturduğunu belirten Şahin, “Bir bina sadece beton değildir; bir yuva, bir hatıra, bir hayattır. Bu düzenleme sadece bir kanun değil, geleceğimize ışık tutacak sağlam adımların atılmasına yön verecektir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Şahin, vatandaşların can ve mal güvenliğini esas alan düzenlemeyi desteklediklerini belirterek Genel Kurulu saygıyla selamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset
MHP KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI MANSUR METEHAN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
MHP KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI MANSUR METEHAN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül’den Kurban Bayramı Mesajı.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül’den Kurban Bayramı Mesajı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Mecliside
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Mecliside
AK Parti Dulkadiroğlu Aile Buluşması Yoğun Katılımla Gerçekleşti
AK Parti Dulkadiroğlu Aile Buluşması Yoğun Katılımla Gerçekleşti
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül’den 19 Mayıs Mesajı.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Gül’den 19 Mayıs Mesajı.
Mahir Ünal Kahramanmaraş’ta Gençlerle Buluştu
Mahir Ünal Kahramanmaraş’ta Gençlerle Buluştu
"Bu Ülkenin Evlatları Arasında Fırsat Eşitliğini Biz Sağladık"
"Bu Ülkenin Evlatları Arasında Fırsat Eşitliğini Biz Sağladık"
MHP Onikişubat İlçe Başkanlığına Koray Korkmaz Atandı
MHP Onikişubat İlçe Başkanlığına Koray Korkmaz Atandı
Kahramanmaraş Gazetesi © 2021
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
Haber Portalı Yazılımı
Kahramanmaraş Gazetesi
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Kahramanmaraş
  • 3. Sayfa
  • Asayiş
  • Belediye
  • Biyografi
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Genel
  • Gündem
  • Kamu Kurum
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Otomobil
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Vıdeo Galeri
  • Yazarlar
  • Yerel Haberler
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin