Emeklilerin en düşük Maaşı Asgari Ücret Olmalı

Emeklilerin en düşük Maaşı Asgari Ücret Olmalı
Onurlu yaşam hakça bölüşün. Türk emeklilerimizi yarının emeklisi olacak tüm emekli adaylarını, emekçi yirmi altı Mayıs Pazar günü saat on dörtte Ankara Tandoğan Meydanı'na davet ediyoruz. Dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş

Emeklilerin en düşük Maaşı Asgari Ücret Olmalı

GÜLAY DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ / CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş : bugün yıllarca çalış Ülkesine emek veren ancak düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan on altı milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek için karşınızdayız. “ dedi.

Ünal Ateş : ekonomik krizin faturası emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye çiftçiye yani topyekun vatandaşlarımıza ödetiliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çözüm değil, kriz üreten siyasetine dur demek için bugün karşınızdayız.

Enflasyon yükselirken eriyen maaşları görmezden gelen milyonlarca kişiyi insanca yaşam yerine koşullarına mahkum edenlere dur demek için karşınızdayız.

Beş bin liralık dul yetim aylığıyla geçinmeye çalışan Hülya teyzenin hakkını savunmak için buradayız.

Açım aç diye bağıran emeklilerimizin isyanını duyurmak için buradayız. Kefalete mahkum eden emeklilerimizin adalet ve insan yaşam taleplerini dile getirmek için buradayız.

Anlatacaksınız, bu yılın başında büyük bir nimetmiş gibi en düşük emekli maaşını on bin TL'ye geçirdik diye övünüp, miting miting gezerek gördünüz emeklinin hayatını daha iyi şartlarda sürdürmesinden yanadır.

Diyenler Bugün emeklinin durumuna kulaklarını tıkamaktadırlar. Arkasında borç lisesi bırakarak intihar eden emeklilerin sesini duymamaktadırlar.

Dedikleriyle yaptıkları örtüşmeyince on bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için yoksulluğu bile artık lüks hale getirdiler En düşük emekli aylığı yılın henüz ilk dört ayında erimiş ve buhar olmuştur.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş : Mayıs ayı enflasyonu açıklandığında bu durum daha bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır. Oysa iktidar iki bin yirmi dört yılı için emekliler yılı demişti.

Türkiye yüzyılının emektarları programını açıklamış Şimdi isterseniz gelin emekliler yüzyılına bir bakalım.

Bugün Avrupa'da Avrupa ülkelerinde bizi kıskanıyor, Türkiye'yi kıskanıyor dedikleri Avrupa ülkelerinde emekli maaşları nedir? Biyonlara bakalım. Hollanda'da ortalama bir emeklinin maaşı iki bin avro. Almanya'da bin beş yüz elli iki Peki Türkiye'de? Türkiye'de emeklinin aldığı para iki yüz otuz dokuz avro arkadaşlar.

Almazan emekli aylığıyla Antalya'da istediği otelde tatil yaparken Türkiye'deki emekli Hasan amca o otelin ancak bulaşıkhanesinde bulaşık yıkıyor ve onlara hizmet ediyor arkadaşlar.

Hasan amca Tatil yapmak istediğindeyse Hasan amcaya öğrenci yurtları, kredi ve yurtlar kurumunun öğrenci yurtları sekiz kişilik ranzalardaki yurtlar adresi gösteriliyor.

Ve bu ateşi gösteren bakanın herhalde takip beldesine gidiş geliş için harcanacak yol parasından ve oradaki Yeme içme parasından haberi dahi yok. Çünkü on bin lira ile tatile gitmeyi bırakın.

Emekliler Kahramanmaraş'tan Türkiye olmaya gidebiliyor. Değerli basın mensupları derin bir hayat ağırlığıyla baş başa bırakılan, kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesinde gelirin tümünü harcadıkları halde asgari Gıda, enerji, barınma, sağlık ve tüketim gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorlar.

Bu sebeple on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara'da toplanacağız. Emekliler lütuf değil haklarını istiyor. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviye geçirilmelidir.

Bunun için orada haykıracağız. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Bunun için orada haykıracağız.

Onurlu yaşam hakça bölüşün. Türk emeklilerimizi yarının emeklisi olacak tüm emekli adaylarını, emekçi yirmi altı Mayıs Pazar günü saat on dörtte Ankara Tandoğan Meydanı'na davet ediyoruz. Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.