Depremden Yara Almayan Maraşlı Yok!

Depremden Yara Almayan Maraşlı Yok!
Mehmet Fatih Uğurlu, "Bu şerden iyi bir hayır çıkartma imkanı var. Normal zamanlarda böyle bir imar çalışması yapmak zordur. Ancak şu anda yıkılan alanları medeni bir şekilde düzenleyerek yeni bir kent meydanı oluşturabiliriz.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu: "6 Şubat Depremlerinden Yara Almayan Maraşlı Yok!"

GÜLAY DOĞAN,

KAHRAMANMARAŞ - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, memleketi Kahramanmaraş'ta dost ziyaretlerine devam ediyor. Mehmet Fatih Uğurlu, gazetemize özel bir açıklama yaparak, "Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraşlı olup da bir yakını kaybetmeyen, zarar görmeyen bir tek fert yoktur," dedi.

Yeniden Refah Partisi olarak Kahramanmaraş'ta üç belediye kazandıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, belediye başkanlarına hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Uğurlu, "Kahramanmaraş'ta güzel üç belediye kazandık. Güzel bir oy aldık. Öncelikle memleketimiz olan Kahramanmaraş'ı çok seviyorum. Dostları özlediğimi söylemek istiyorum. Kahramanmaraş, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Konumu, yönetimi ve sanayisiyle çok güzel bir noktada bulunuyor," diye konuştu.

Ancak deprem nedeniyle büyük bir yıkımın yaşandığını vurgulayan Uğurlu, "On binlerce hemşehrimiz hayatını kaybetti. Bugün Maraşlı her aileden en az üç dört tane cenaze oldu. Bu kapsamda cenazesi olan kardeşlerime sabır diliyorum. Ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsi şehit hükmündedir inşallah. Bu felaketin ardından bir imar çalışması yapılabilir. İmar işlerine bakan arkadaşlarımız, yetkililer ve dostlarımız el birliğiyle Maraş'ın çarpık kentleşmesini fırsata çevirebilirler," ifadelerini kullandı.

Depremin olmasını arzulamadıklarını ancak yaşanan durumdan bir hayır çıkarılması gerektiğini belirten Mehmet Fatih Uğurlu, "Bu şerden iyi bir hayır çıkartma imkanı var. Normal zamanlarda böyle bir imar çalışması yapmak zordur. Ancak şu anda yıkılan alanları medeni bir şekilde düzenleyerek yeni bir kent meydanı oluşturabiliriz. Böylece bütün insanlarımızı mağduriyetten kurtararak hepsini ev sahibi yapabiliriz. Tarım arazilerini de koruyarak yeni imar yapmalıyız," şeklinde konuştu.

Bu metni düzelterek haber formatına uygun hale getirdim. Umarım yardımcı olmuştur!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.