Az Kaldı Geliyoruz

Az Kaldı Geliyoruz
BBP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Gökhan Ünlü, bugün girdiğimiz ve Müslümanların heyecanla beklediği ramazan ayının milletimiz için sağlık ve huzur getirmesini diledi.

Ramazan milletimize sağlık ve huzur getirsin

BBP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Gökhan Ünlü, bugün girdiğimiz ve Müslümanların heyecanla beklediği ramazan ayının milletimiz için sağlık ve huzur getirmesini diledi.
İslam inancına İslam’ın 5 şartından biri olan orucun farz olduğu Ramazan Ayı ile birlikte insanımızın daha bir huzur içerisinde olduğuna değinen BBP’li Ünlü, şunları kaydetti:
“İbadetler belirli vakitlerde yapılır. Farz olan orucun vakti Ramazan ayıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi Farz olan orucun vakti Ramazan ayıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında bir yeri bir yeri bir vardır.
Şuurlu ve şartları özümsenerek tutulan oruç, kişiyi kötülüklere karşı korur. Toplumsal barışın ve birlikteliğin sağlanmasında da oruç etkin rol oynamaktadır. Çünkü oruçlu kavgalara, kötü sözlere açık değildir.
Onun sadece midesi değil aynı zamanda dili, eli, gönlü bütün uzuvları dünyada bu tür çirkinliklere karşı iftarı olmayan bir oruçtadır. Evet kısa vadede onun dilinin, iftarı güzel sözdür, gönlünün iftarı güzel duygulardır, elinin iftarı, hayır işlerde kullanmaktır, gözünün iftarı güzelliklere bakarak Yüce Rabbi’nin kudret ve kuvvetini anlamaktır.
Aklın iftarı, millet ve insanlığa huzur verecek bilgi ve düşünceler üretmektir. Uzun vadede ise bu uzuvların iftarı, Yüce Rabbi’nin müjdesine erdiği andadır.
İnancımıza göre asıl müjde ve iftarda bu olsa gerek. Orucun bu boyutu asla göz ardı edilmemelidir. İnsanların birbirleriyle iyi geçinme yerine birbirini yeme yarışında olduğu günümüzde, bu tür moral değerlerin ve yönlendirmelerin sağlayacağı faydalar yabana atılamayacak güçtedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Üç Ayların sonuncusu olan ve içerisinde bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesinin bulunduğu ve başının Rahmet, ortasının Mağfiret ve sonunun Kurtuluş olduğu kabul edilen Ramazan Ayı’nın milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.